Dondurulmuş gıdalar mı, taze gıdalar mı? Uzmanlar yanlış bilinen doğruları açıkladı: Besin değerini artırıyor

Dondurulmuş gıdalar mı, taze gıdalar mı? Uzmanlar yanlış bilinen doğruları açıkladı: Besin değerini artırıyor

Birçok insan dondurulmuş gıdaların zararlı olduğu düşüncesi ile tüketmeyi tercih etmiyor. Lakin uzmanlar dondurulmuş gıdaların besin değerinin yüksek olduğunu söylüyor. İşte konuya ilişkin detaylar…

Dondurulmuş gıdaların sağlık açısından riskli olduğu sıkça dile getiriliyor. Ancak, Beslenme Uzmanı Rhiannon Lambert, bazı dondurulmuş besinlerin taze alternatiflerinden daha sağlıklı olabileceğini belirtiyor. Peki hangi besinler dondurulduğunda sağlık açısından avantaj sağlıyor? İşte yanıtı…

yeni-proje-95.jpg

DONDURULMUŞ ETLER: TEMİZ SEÇİM

Dana ve tavuk eti dondurucudan alınırken, katkı maddeleri ve koruyucu maddelerden kaçınma imkanı sunuyor. Bu sayede daha uzun süre taze kalabiliyor.

OMEGA-3 YAĞ ASİTLERİNİN KORUNMASI

Balık, en iyi omega-3 kaynağı olarak biliniyor. Dondurulması, kalp sağlığına faydalı yağ asitlerinin aktif kalmasına yardımcı oluyor. Lambert, yapılan araştırmalara göre, dondurulmuş balıkların omega-3 içeriğinin üç ay boyunca besin değeri kaybetmeden korunabildiğini vurguluyor.

yeni-proje-96.jpg

BROKOLİ VE MISIRIN AVANTAJLARI

Dondurulmuş brokoli, taze brokoliden daha fazla riboflavin (B2 vitamini) içeriyor. Hasattan hemen sonra dondurulan sebzeler, vitamin ve antioksidanları daha uzun süre koruyor. Ayrıca, tatlı mısır dondurulduğunda besin değerini artırıyor; taze mısır toplandıktan sonra 12 saat içinde şeker içeriğinin yüzde 50'sini kaybettiği için, dondurulmuş versiyonu daha lezzetli ve besleyici oluyor.

yeni-proje-97.jpg

ISPANAK: BESİN DEĞERİNİ KORUYOR

Ispanak, güçlü bir demir kaynağı olarak dondurulmuş halde besin değerlerini kaybetmeden saklanabiliyor. Taze ıspanak hızlıca bozulduğundan, dondurulmuş seçenek, C vitamini ve folat içeriğini aylarca koruyarak sağlıklı bir alternatif sunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN