Davutoğlu’ndan Sinan Ateş davasına bakan heyete çağrı: Gerçek azmettiricileri ortaya çıkarın

Davutoğlu’ndan Sinan Ateş davasına bakan heyete çağrı: Gerçek azmettiricileri ortaya çıkarın

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Sinan Ateş davası sonrası yaptığı konuşmada, 'Adalet yerini buldu' dedirtecek bir karar alınmasına öncülük edin. Gerçek azmettiricileri ortaya çıkarın." ifadelerini kullandı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Sinan Ateş’in cinayet davası sonrasında yargı mensuplarına önemli bir çağrıda bulundu. Davutoğlu, adaletin sağlanmasının herkesin sorumluluğu olduğunu vurgulayarak, "Adalet yerini buldu" dedirtecek kararların alınması gerektiğini söyledi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayeti davasında bugün görülen duruşma sonrası açıklama yaptı. Davutoğlu, “Yargı mensuplarına çağrıda bulunuyorum: Hiçbir baskı altında kalmadan, Türkiye’de hukukun, adaletin kamu düzeninin olduğunu gösterecek şekilde ve bir daha böyle bir olay yaşanmaması için nereye kadar gidiyorsa gidin ve gerçek azmettiricileri de içine alan, kamuoyunun yüreğini ferahlatacak, 'adalet yerini buldu' dedirtecek bir karar alınmasına öncülük edin” dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayeti davasında bugün görülen duruşma sonrası açıklama yaptı. Davutoğlu, “Yargı mensuplarına çağrıda bulunuyorum: Hiçbir baskı altında kalmadan, Türkiye’de hukukun, adaletin kamu düzeninin olduğunu gösterecek şekilde ve bir daha böyle bir olay yaşanmaması için nereye kadar gidiyorsa gidin ve gerçek azmettiricileri de içine alan, kamuoyunun yüreğini ferahlatacak, 'adalet yerini buldu' dedirtecek bir karar alınmasına öncülük edin” dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin davanın bugün görülen duruşması sonrasında Sincan Cezaevi önünde açıklama yaptı. Sinan Ateş cinayetinin münferit bir davaya indirgenmemesi gerektiğini belirten Davutoğlu, şunları söyledi:

“Bugün öğleden sonraki oturumda sanıkları tek tek dinledik. Ortada sorulması gereken tek soru var: Bu davanın köküne inilmek isteniyor mu istenilmiyor mu? Toplumun yakından tanıdığı bir akademisyen gerçekten 3-4 tane piyonun eliyle alacak verecek yüzünden mi katledildi? Sık sık bazı sanıklar 'bir camiaya yönelik algı yaratılmak isteniyor' denildi. Bu camia ben açıkça söyleyeyim Ülkü Ocakları. Bu camianın kendi mensubu öldürüldü ve bu olayı ortaya çıkartmak için en başta onların destek vermesi lazım. Bu mesele münferit bir alacak verecek davasına indirgenmemeli. Niye 17 sanıklı diğer dosya buradan ayrıldı? O dosyada bütün bu sorulara yanıt verecek isimler var. Maktul yakınlarının avukatlarının başvurularına rağmen birleştirilme talepleri reddediliyor. Burada önemli olan gerçek azmettiricilerin ortaya çıkarılması. Sokaklar artık çetelerin daha çok işgali altına girdi. Eğer bir suça tolerans gösterirseniz o suç zamanla toplumun her yerine sirayet eder. Sinan Ateş işte böyle bir çetenin kurbanıdır. Sinan Ateş cinayeti açığa kavuşturulmadan da Türkiye’de çeteleşmenin önüne geçme imkanı yoktur. Selçuk Özdağ'a cinayet teşebbüs aydınlatılmış olsaydı belki de Sinan Ateş cinayeti yaşanmazdı. Bu iki dosyayı takip eden yargı mensuplarına çağrıda bulunuyorum: Sizler Türk milleti adına hüküm veriyorsunuz. Hiçbir baskı altında kalmadan, Türkiye’de hukukun, adaletin kamu düzeninin olduğunu gösterecek şekilde ve bir daha böyle bir olay yaşanmaması için nereye kadar gidiyorsa gidin ve gerçek azmettiricileri de içine alan, gerçekten kamuoyunun yüreğini ferahlatacak, 'adalet yerini buldu' dedirtecek bir karar alınmasına öncülük edin.”

1727705539426-sinan-ates-suikasti-ankara-4-hzs-cov-ozhj-cover.jpg

MHP'LI AVUKATTAN FETÖ VURGUSU

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin davada, kurşunların tetikçi Eray Özyağcı’nın silahından çıktığını belirten bilirkişi hakkında soruşturma açıldığı, ancak Başsavcılığın “soruşturmaya yer yok” kararı verdiği belirtildi.

Sinan Ateş davasında tutuklu sanıklardan MHP’li Serdar Öktem, yargılanmasını hukuki açıdan anlamadığını belirterek, "İfadem bile tarafıma verilmedi. Haksız ve hukuka aykırı işlemler yapıldı. FETÖ’cülerin attığı tweetler iddianameye dahil ediliyor. Tahliyemi talep ediyorum" dedi. Duruşmaya yarın saat 09.00’da devam edilecek.

Gazeteci Barış Pehlivan, mahkeme sonunda tetikçi Eray Özyağcı'nın gazetecilere doğru eliyle "tetik" işareti yaptığını belirtti.

screenshot-1.jpg

DURUŞMA DEVAM EDİYOR

Eski Ülkü Ocakları Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş, 30 Aralık 2022 tarihinde Ankara’nın Çankaya ilçesindeki Çukurambar semtinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Ateş’in öldürülmesine ilişkin 12’si tutuklu toplam 22 sanığın yargılanmasına Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Sincan Cezaevi Kampüsü’nde devam ediliyor.

Duruşmaya verilen ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP’nin 7’nci Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi, CHP milletvekilleri Deniz Demir ve Mahir Polat, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, İYİ Parti Milletvekili Selçuk Türkoğlu, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır da takip etmek için salonda hazır bulundu.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ

Saat 09.30'da başlayan duruşma nedeniyle cezaevi çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Cezaevi çevresinin yanı sıra duruşmanın görüldüğü mahkeme salonunda da çok sayıda polis, jandarma ve cezaevi görevlisi önlem aldı.

AYŞE ATEŞ'TEN DURUŞMA ÖNCESİ AÇIKLAMA

Duruşma öncesi Sözcü TV'de İpek Özbey'e konuşan Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş "Tüm siyasi partilerde rahatsız olan çok sayıda isim var. Ellerinden geldiği kadar bu davaya destek oluyor, yanımızdalar. MHP içinde de bu durumdan rahatsız olup, üzülen birçok milletvekili var. İsim sormayın, için için yanan, bu durumdan çok rahatsız olan ama sesini çıkarmayan, çıkaramayan vekiller olduğunu biliyorum. Ama üzerindeki baskılardan dolayı söyleyemiyorlar. Kim olursa olsun bir zulüm var ortada. Aklı ve vicdanı olan her insan buna üzülür zaten" dedi.

Ayşe Ateş, duruşmayı izlemek üzere geldiği Sincan Cezaevi önünde yaptığı açıklamada ise şunları söyledi:

"Tam bir yargılanma yok eksik bir iddianame ile yarım bir mahkeme kuruldu. Bugün bu mahkemeden ne karar çıkarsa çıksın bizim için eksik olacak tam olmayacak. Tam bir yargılanma yapılmıyor. Bir değil bin tane daha rapor yazdırsalar yine aynı şey çıkacak. Sinan’ı Eray Özyağcı öldürdü. Kameralarda görünen de bu. İstedikleri raporu yazdıramayınca yine tekrar zıplamaya başladılar. İsterlerse bin tane rapor yazdırsınlar gerçek değişmeyecek. Ta ki gerçek suçlular asıl failleri azmettiriciler bu işin arkasındaki siyasi uzantısı da dahil edilerek onların da hak ettikleri cezası alacakları güne kadar mücadelemize devam edeceğiz."

kilicdaroglu.jpg

ÖZEL VE KILIÇDAROĞLU, SİNAN ATEŞ CİNAYETİ DURUŞMASINA KATILDI

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Eski Ülkü Ocakları Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin davanın duruşmasına katıldı.

Eski Ülkü Ocakları Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin davanın duruşmasına devam ediliyor. Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, 12'si tutuklu olmak üzere toplam 22 sanığık yargılanıyor.

Sincan Cezaevi kampüsünde bulunan duruşma salonunda devam duruşmaya CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı. Özel ve Kılıçdaroğlu, Ateş’in eşi Ayşe Ateş’in yanında oturdu.

Sosyal medya hesabından fotoğraf paylaşan Özel, şunları ifade etti:

“Sincan'da eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş suikastı davasını takip ediyoruz.
Suikast üzerindeki sis perdesi aralanana, Ayşe Hanım adalet tecelli etmiştir diyene kadar yanı başında olmayı sürdüreceğiz.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN