Emekli maaşı zammında hesap değişti: Yeni tahminler de mutsuz etti! 2025 Ocak zammı için ipuçları gelmeye başladı

Emekli maaşı zammında hesap değişti: Yeni tahminler de mutsuz etti! 2025 Ocak zammı için ipuçları gelmeye başladı

Güncellemeden yıl sonu enflasyon tahmininden dolayı 2025 Ocak ayında yapılacak memur ve emekli zammında da hesap değişti. İşte, 2025 Ocak emekli maaşı zammı tahminleri...

Merkez Bankası'nın açıkladığı eylül ayı Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre reel sektör, yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 43,31'den yüzde 43,14'e geriledi. Bu tahmin, emekli memur zammı için de önemli bir ipucu verdi.

Odatv'de yer alan habere göre, Merkez Bankası'nın yıl sonu tahmininin gerçekleşmesi durumunda 2024'ün ikinci 6 ayında enflasyon yüzde 14,76 olacak.

2025 OCAK EMEKLİ MAAŞI ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Bu rakamlara göre SGK ve BAĞ-KUR emeklileri refah payı eklenmezse yüzde 14,76 oranın zam alacak. Memurlar ve memur emeklileri içinse enflasyon farkı yüzde 4,33 olarak gerçekleşecek. 2025 Ocak zammı ise yüzde 10,59'a ulaşacak.

Fakat kök maaş uygulaması sebebiyle en düşük emekli maaşına tekrar zam yapılması gündeme geldi. Ankara kulislerinde konuşulanlara göre, en düşük emekli maaşını 14-15 bin TL seviyesine çıkarılması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN