AB Dışişleri Bakanları, Lübnan'daki krizi görüşmek için acil toplantı düzenledi

AB Dışişleri Bakanları, Lübnan'daki krizi görüşmek için acil toplantı düzenledi

Avrupa Birliği, Lübnan'daki son gelişmelere yanıt vermek amacıyla dışişleri bakanlarını olağanüstü çevrim içi bir araya getirdi.

Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin dışişleri bakanları, Lübnan'da süregelen siyasi ve ekonomik krizle ilgili acil bir çevrim içi toplantı düzenleyerek durum değerlendirmesi yaptı. Toplantıda, ülkedeki istikrarı sağlamak ve insani yardımları artırmak için gerekli adımların tartışılması hedefleniyor. Bakanlar, Lübnan'ın karşılaştığı zorlukların uluslararası iş birliği ile aşılmasının önemine dikkat çekti.

AB Dışişleri Bakanları, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'in başkanlığında çevrim içi toplantı gerçekleştirdi.

AB DIŞİŞLERİ BAKANLARI'NDAN LÜBNAN'A ACİL DESTEK ÇAĞRISI

AB Konseyinden yapılan duyuruda, toplantının gayriresmi formatta olduğu, bu nedenle herhangi bir karar alınmayacağı, yalnızca istişare niteliği taşıdığı ifade edildi.

Borrell, İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarını şiddetlendirmesinin akabinde birçok kez, Lübnan'ın yeni bir "Gazze" olmasının engellenmesi gerektiğini vurgulamış, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu marjında New York'ta geçen hafta bu odakta çok sayıda görüşme yapmıştı.

Öte yandan AB'nin etkili üyelerinden Almanya ve Fransa'dan da İsrail'in Lübnan'daki saldırılarını durdurması yönünde mesajlar gelmişti.

AB, İsrail'in Gazze'de yol açtığı can kayıpları ve yıkım karşısında sessiz kalmak, hatta bunlara fırsat vermekle eleştiriliyor. Birliğin Lübnan konusunda daha net tavır alıp almayacağı merak ediliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN