EYT'den yararlanamayanlar için önemli mahkeme kararı: Emsal kararı Özgür Erdursun müjdeledi

EYT'den yararlanamayanlar için önemli mahkeme kararı: Emsal kararı Özgür Erdursun müjdeledi

Sosyal Güvenlik Uzmanından, EYT mağdurlarına beklenen açıklama geldi. Mahkeme tarafından alınan kritik kararı işaret eden Özgür Erdursun, müjdeli haberi paylaştı. SGK'nın kabul etmediğini Yargıtay kabul etti. İşte tüm detaylar...

BURAK ÖZTOPRAK

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinin ardından mağdurlara müjdeli haber geldi. Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, Yargıtay kararını paylaştı. EYT'den faydalanamayanlar için kritik öneme sahip emsal niteliğinde karar o kişilerin yüzünü güldürecek. İşte tüm detaylar...

BU SÜRELER GEÇERLİ SAYILMALI

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, 18 yaş altında ailesiyle birlikte çalışan ve EYT’den faydalanamayan kişiler için önemli bir mahkeme kararını paylaştı. Yargıtay kararı, bu sürelerin geçerli sayılması gerektiğine işaret ediyor.

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, sosyal medya hesabından EYT’den yararlanamayan vatandaşlar için önemli bir paylaşıma imza attı. Erdursun, "EYT’li olduğu halde anne-baba yanında 18 yaşın altında geçen sigortalılık hizmetlerini SGK kabul etmiyor. Bu sürelerin geçerli sayılması gerektiğine dair Yargı Kararı ektedir. İşinize yarayabilir!!!" ifadelerini kullanarak, Yargıtay 10. Hukuk Dairesi’nin konuya dair kararını paylaştı.

dolgozhiteli-9c2.jpg

YARGITAY KARARI: 18 YAŞ ALTI SİGORTALILIK HİZMETİ GEÇERLİ SAYILMALI

Yargıtay 10. Hukuk Dairesi tarafından 23 Şubat 2023 tarihinde verilen kararda, 18 yaşını doldurmadan önce anne veya babaya ait iş yerinde yapılan sigortalılık bildirimlerinin fiili çalışma olarak kabul edilmesi gerektiği belirtildi. Kararda, söz konusu sigortalılık bildirimlerinin doğru olduğunun ve bildirimin yapıldığı tarihlerde iş yerinde fiili olarak çalışmanın ispatlandığının dosya kapsamında anlaşıldığı ifade edildi.

Kararda ayrıca, çocukların sosyal güvenlik hakkının hukuka ve adalet ilkelerine uygun şekilde korunması gerektiği vurgulandı. Çocuğun sosyal güvenlik hakkından mahrum bırakılmasının, hukuk ve adalet ilkeleriyle bağdaşmadığı ifade edilerek, 18 yaş altındaki sigortalılık hizmetlerinin geçerli olduğuna dair verilen kararda bir isabetsizlik görülmediği, dolayısıyla davanın reddine karar verildiği belirtildi.

226309-canli-yayinda-eyt-mesaji-sandigi-bekliyorlar-e19c81e27393960366f6bcd40a9f3e75.jpg

SGK’NIN KABUL ETMEDİĞİ SİGORTA SÜRELERİ İÇİN ÖNEMLİ GELİŞME

Bu Yargıtay kararı, SGK'nın, 18 yaş altı aile yanında çalışılan süreleri sigortalılık kapsamına almadığı için EYT'den yararlanamayan vatandaşlar için önemli bir hukuki dayanak oluşturuyor. Mahkemenin bu kararı, 18 yaş altında ailesinin yanında çalışan kişilerin sigortalılık hizmetlerinin geçerli sayılabileceğini gösteriyor. Bu da birçok vatandaşın EYT kapsamında emeklilik hakkını elde etmesinin önünü açabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN