Taliban'dan İsrail'e uyarı: Bu sorunu güç kullanarak çözemez

Taliban'dan İsrail'e uyarı: Bu sorunu güç kullanarak çözemez

Taliban'ın Doha Siyasi Büro Başkanı Muhammed Süheyl Şahin, İsrail'i "İsrail, Filistin sorununu güç kullanarak, Hasan Nasrallah gibi ünlü kişilere saldırarak çözemez" sözleriyle uyardı.

İsrail Filistin'in ardından Lübnan'ı hedef alırken Taliban'ın etkili isimlerinden biri olan Doha Siyasi Büro Başkanı Muhammed Süheyl Şahin'den Tel Aviv'e uyarı geldi.

Şahin, İsrail'in güç yoluyla hiçbir şey elde edemeyeceğini vurguladı.

Sputnik'e konuşan Şahin, şimdiye dek hiçbir sorunun güç yoluyla çözülmediğinin altını çizerek İsrail'in de Filistin sorununda bu yöntemle başarılı olamayacağı uyarısında bulundu.

'BU SAVAŞ UZUN SÜRECEK'

Şahin, "İsrail, Filistin sorununu güç kullanarak, Hasan Nasrallah gibi ünlü kişilere saldırarak çözemez. Bu savaş uzun sürecek. Adalet yerini bulana ve hak sahiplerine hakları teslim edilinceye dek savaş bitmeyecek ve Filistin sorunu çözülmeyecek" dedi.

NE OLMUŞTU?

Daha önce İsrail ordusu, Beyrut’un güneyindeki Dahiya bölgesindeki binaların altında bulunan Lübnan Hizbullah hareketinin ana karargahına nokta hedefli hava saldırısı düzenlediğini duyurmuştu.

Saldırıda Hizbullah lideri Hasan Nasrullah'ın yanı sıra örgütün güney cephesi komutanı Ali Karki ve İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun Kudüs Gücü Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Abbas Nilfuruşan’ın da öldürüldüğü açıklanmıştı.

İsrail ordusu, bu gece de 2006'dan bu yana ilk kez Beyrut'un Dahiye bölgesi dışında bir yeri vurmuş, Lübnan'ın başkenti Beyrut’un Kola Mahallesi'ne düzenlediği hava saldırısında çok katlı bir binada bulunan bir daireyi hedef almıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN