1. sınıf, 5. sınıf ve 9. sınıflar için yeni müfredat: Öğretmenlerin iş yükü 2 katına çıkacak

1. sınıf, 5. sınıf ve 9. sınıflar için yeni müfredat: Öğretmenlerin iş yükü 2 katına çıkacak

2024-2025 eğitim öğretim yılı, hem öğretmenler hem de okul yöneticileri için oldukça yoğun başladı. Yeni müfredatın getirdiği yenilikler ve değişiklikler, eğitim camiasında önemli bir yer tutuyor.

Milli Eğitim Bakanlığı, yayımladığı bir genelge ile 2024-2025 eğitim öğretim yılında ilkokul 1. sınıf, ortaokul 5. sınıf, lise hazırlık ve 9. sınıf öğrencileri için yeni müfredatı duyurdu. Bu genelgede öğretmenler ve yöneticiler için önemli detaylar yer aldı.

Artan İş Yükü: Mesleki Çalışma Dönemi ve Yeni Müfredat

Öğretmenlerin ve okul yöneticilerinin iş yükünü artıran ilk kararlardan biri, 2 ve 6 Eylül tarihleri arasında uygulanacak mesleki çalışma döneminde müfredat eğitimlerinin alınması oldu. Tüm kademelerdeki okul yöneticilerinin ortak metni incelemesi de bu sürecin bir parçası olarak belirlendi.

Öğretmenlerin Artan Sorumlulukları

Öğretmenler, yeni müfredatın gerektirdiği yeni öğretim modellerini öğrencilere aktarmak için kapsamlı programlar hazırlamak zorunda. Türkiye Yüzyılı Maarif modeline uygun olarak hazırlanacak bu programlar, bireyselleştirilmiş eğitim programına katılan öğrenciler için özel olarak yeniden düzenlenmeli.

Kaynaştırma ve Bütünleme Uygulamaları

Kaynaştırma ve bütünleme uygulamalarının güncellenmesi bekleniyor. Özellikle özel eğitim ihtiyacı olan çocuklar ve aileleri için yeni müfredata göre hazırlanmış, özelleştirilmiş kapsamlı gelişimsel rehberlik programlarının uygulanması isteniyor.

Ders Kitapları ve E-İçerikler

Türkiye Yüzyılı Maarif modeli kapsamında, öğrencilere sunulacak ders kitapları ve e-içeriklerin, öğrencinin çok yönlü gelişimini destekleyecek şekilde birbirini tamamlayıcı olarak hazırlanması planlanıyor. Bu yıl okutulacak ders kitaplarının, öğretmenler tarafından EBA platformundan indirilerek incelenmesi gerektiği belirtiliyor.

Ölçme ve Değerlendirme

Sınıf içerisinde ölçme ve değerlendirme faaliyetlerinin, geri bildirimlerle geliştirici bir yapıya dönüştürülmesi talep ediliyor. Derslerin yıllık planlarının, eğitim kurumu sınıf alan zümreleri tarafından, Bakanlıkça yayınlanacak örnek yıllık çerçeve planlar dikkate alınarak hazırlanması isteniyor.

Sonuç

2024-2025 eğitim öğretim yılı, yeni müfredat ve uygulamalarla öğretmenler ve yöneticiler için zorlu bir dönem olacak. Ancak, bu değişikliklerin öğrencilerin daha iyi eğitim almasını sağlamak amacıyla yapıldığı unutulmamalıdır. Eğitim camiasının bu yeniliklere adapte olması, geleceğin nesillerine daha kaliteli bir eğitim sunulması açısından büyük önem taşıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN