Hazırlıklı olun, yeni pandemi gelebilir! Bu kez merkez Çin değil Meksika: İlk ölümcül vaka duyuruldu

Hazırlıklı olun, yeni pandemi gelebilir! Bu kez merkez Çin değil Meksika: İlk ölümcül vaka duyuruldu

Yeni bir pandemi korkusu gündeme bomba gibi düştü. Dünya Sağlık Örgütü, Meksika’da kuş gribi kaynaklı ilk insan ölümünün doğrulandığını duyurdu. Hastalığın belirtilerine ilişkin bilgi verilirken dünyada bir panik havası oluştu. İşte konuya ilişkin detaylar…

Koronavirüs esnasında ve sonrasında dünya genelinde yaşanan etkiler hafızalardaki konumunu korurken Dünya Sağlık Ögütü (DSÖ), duyanları endişelendiren yeni bir haber verdi. Bu kapsamda A(H5N2) kuş gribi kaynaklı ilk insan ölümünün Meksika’da yaşandığını duyuruldu. Edinilen bilgilere göre Mexico City’de 59 yaşındaki bir hastanın ateş, nefes darlığı, ishal ve mide bulantısı şikayetleriyle hastaneye kaldırıldığı ve hayatını kaybettiği öğrenildi. Bu vakanın A(H5N2) varyantından kaynaklanan ilk insan ölümü olduğu belirtildi.

yeni-proje-71.jpg

KUŞ GRİBİNDEN İLK İNSAN ÖLÜMÜ DUYURULDU

DSÖ, 59 yaşındaki bir hastanın ateş, nefes darlığı, ishal ve mide bulantısı şikayetleriyle hastaneye kaldırıldığını ve 24 Nisan tarihinde hayatını kaybettiğini açıkladı. Söz konusu vaka laboratuvar ortamında doğrulandı ve kuş gribinden kaynaklanan ilk insan ölümü olarak kayıtlara geçti.

Yapılan açıklamada enfeksiyonun kaynağının belirsiz olduğu ifade edilirken, “Bu vakada virüse maruz kalınan kaynak şu anda bilinmemekle birlikte, Meksika’daki kümes hayvanlarında A(H5N2) virüsleri rapor edilmiştir" denildi.

yeni-proje-72.jpg

HAYVANLARLA TEMASININ OLMADIĞI ÖĞRENİLDİ

Bunların yanı sıra kuş gribinden dolayı hayatını kaybeden kişinin kümes hayvanları ya da diğer hayvanlarda herhangi bir temasının olmadığı lakin birçok sağlık problemi olduğu öğrenildi.

yeni-proje-73.jpg

BİR HAFTA İÇİNDE HAYVANLAR İTLAF EDİLECEK

Akşam yaşanan bu olayın ardından Avustralya'nın Victoria eyaletinde kuş gribi belirlenen iki çiftlikteki 500 binden fazla tavuk, bir hafta içinde itlaf edileceği öğrenildi.

Victoria Sağlık Bakanlığı, 22 Mayıs'ta Hindistan seyahati sonrası hastalanan bir çocuğun kuş gribi testinin pozitif çıktığını açıklamıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN