Bir tanesini alıp 5 dakika sakız gibi çiğneyen o dertlerden kurtuluyor! En başta kabızlığın ilacıymış

Bir tanesini alıp 5 dakika sakız gibi çiğneyen o dertlerden kurtuluyor! En başta kabızlığın ilacıymış

Sağlık dünyası, giderek artan sağlık sorunlarına çözüm olarak sağlıklı beslenmeye büyük bir vurgu yapmaktadır. Uzmanlar ise sağlıklı bir vücut için o besini 5 dakika boyunca sakız gibi çiğnenmesi gerektiğini söylüyor...

Yemek kültürümüzde önemli bir yeri olan kuru üzüm, sadece tatlılarımızın ve yemeklerimizin vazgeçilmez bir unsuru değil, aynı zamanda sağlığımız üzerinde de birçok olumlu etkiye sahip. Yapılan son araştırmalar, kuru üzümün ağızda uzun süre çiğnenerek tüketilmesinin, sağlık açısından faydalarını ortaya koyuyor.

BİR TANESİNİ ALIP 5 DAKİKA SAKIZ GİBİ ÇİĞNEYEN O DERTLERDEN KURTULUYOR! EN BAŞTA KABIZLIĞIN İLACIYMIŞ

Kuru üzüm, küçük ama güçlü bir besin kaynağıdır. Peki, bu minik kurutulmuş meyveleri 5 dakika boyunca ağızda çiğneyerek yemenin sağlığa olan katkılarını biliyor muydunuz? İşte bu basit ama etkili alışkanlık nasıl faydalı olabilir, gelin birlikte inceleyelim.

kuru-uzumun-faydalari-nelerdir-neye-iyi-acf4.jpg

ARTAN TÜKÜRÜK ÜRETİMİ VE AĞIZ SAĞLIĞI

Uzun süre çiğnemek, tükürük üretimini artırır. Tükürük, ağız içindeki asit seviyesini dengeleyerek diş çürüklerine ve diğer oral hastalıklara karşı koruma sağlar. Ayrıca, tükürük, ağız içindeki yemek artıklarını temizler ve diş minesini güçlendiren mineraller içerir.

KABIZLIĞA BİREBİR

Kuru üzümü ağızda uzun süre çiğnemek, sindirimin ilk adımı olan mekanik parçalama sürecini optimize eder. Bu, gıdaların daha küçük parçalara bölünerek mideye ulaşması ve daha kolay sindirilmesi anlamına gelir. Ayrıca, kuru üzüm lif bakımından zengindir; bu da sindirim sistemini düzenleyerek kabızlık problemlerini hafifletmeye yardımcı olur.

e25e26906637bec92d7f8e220beb757f-1.jpg

KAN ŞEKERİ DÜZENLENMESİ

Kuru üzüm, doğal şekerler içermesine rağmen, içerdiği lif sayesinde kan şekerinin hızla yükselmesini engeller. Uzun süreli çiğneme, bu şekerlerin yavaş yavaş salınmasına ve kan şekerinde ani dalgalanmaların önlenmesine yardımcı olur.

DOYGUNLUK HİSSİ VE KİLO KONTROLÜ

Kuru üzüm çiğnemek, uzun süren bir süreç olduğu için doygunluk hissini artırır ve aşırı yeme isteğini azaltır. Bu durum, özellikle kilo vermek veya kilo kontrolü yapmak isteyenler için yararlıdır.

ANTİOKSİDANLARLA DOLU

Kuru üzüm, antioksidanlar açısından zengindir. Uzun süre çiğneme sırasında, bu antioksidanlar vücut tarafından daha iyi emilir. Antioksidanlar, serbest radikallerle savaşarak oksidatif stresi azaltır ve çeşitli kronik hastalıkların önlenmesine yardımcı olur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN