Bu ot pazarda bağ bağ satılıyor! Tarhananın olmazsa olmazı, doğada bolca bulunuyor, faydası saymakla bitmiyor

Bu ot pazarda bağ bağ satılıyor! Tarhananın olmazsa olmazı, doğada bolca bulunuyor, faydası saymakla bitmiyor

Tarhana otları, pazar yerlerinde bağ bağ satılıyor. Kış için hazırlık yapan vatandaşlar, 30 TL’den satılan bu şifalı otu yoğun ilgiyle satın alıyor. Tarhana yapımında kullanılan bu ot, sadece çorba değil, sağlık açısından da pek çok fayda sunuyor. İşte detaylar…

Kış mevsiminin vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan tarhananın yapımında kullanılan tarhana otu, pazar tezgahlarında yerini almaya başladı. Soğuk günler için hazırlık sürecinde büyük önem taşıyan bu ot, hem lezzeti hem de şifalı özellikleriyle dikkat çekiyor.

yeni-proje-20.jpg

TARHANA YAPIMINDA KİLİT MALZEME: TARHANA OTU

Tarhana yapımında kullanılan tarhana otu, kış hazırlıkları sırasında büyük ilgi görüyor. Aydın ve çevresindeki kırsal bölgelerde, ev hanımları bu özel otla tarhanalarını hazırlıyor. Tarhana yapım süreci zahmetli ve uzun bir süreç olmasına rağmen, tarhana otu bu sürecin ayrılmaz bir parçası olarak değerlendiriliyor.

yeni-proje-19.jpg

TARHANA OTU NE İŞE YARAR?

Tarhana otu sadece tarhana yapımında değil, aynı zamanda sağlık açısından da birçok fayda sunuyor. Egzama tedavisinde kullanılabilen bu ot, kaynatılarak içildiğinde astım, bronşit gibi solunum yolu rahatsızlıklarına iyi geliyor ve sindirimi kolaylaştırıyor. Kış aylarında hem lezzetli hem de şifalı bir seçenek arayanlar için tarhana otu büyük bir avantaj sağlıyor.

yeni-proje-18.jpg

TAZEYKEN 30 LİRADAN SATILIYOR

Tarhanaya çok güzel bir aroma verdiğini ifade eden pazar esnaflarından Tuncay Pınar, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:

“Tarhana otları doğanın bir güzelliği. Tarhanaya kokusunu veriyor. Tarhanayı kaynatırken suyunun içine bunlardan koyuyorlar. Tarhanada çok ayrı bir tat oluşuyor. Aroması çok güzel. Bu mevsimlerde doğada bulunuyor. Her yerde olmaz ama genelde Muğla’da, Denizli’de serin yerlerde oluyor. Aydın çok sıcak olduğu için olmuyor. Oralardan getiriyoruz. Bağ olarak satıyoruz. Tazeyken 30 TL’de alıyorlar. Kuruduğu zaman çok almıyorlar. Kuruduğu zaman zararına bile veriyoruz yani. Elimizde kalmasın diye. Kuru tarhana otlarını şimdi 20 TL’den, tazelerinin bağını ise 30 TL’den satıyoruz. Bu ot Ege yöresine özgü bir ot. Aydın’da da var ama her yerinde değil. Yüksek ve serin yerleri seviyor bu ot. Tarhana yaparken aroma versin diye içerisine konuluyor. Aynı zamanda çay gibi kaynatılarak da içiliyor. Astım bronşit gibi hastalıklara da faydası olduğu söyleniyor.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN