Deneysel sinemanın ustaları İstanbul’a geliyor

Deneysel sinemanın ustaları İstanbul’a geliyor

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi Film ve Video Programları Pera Film, sinema dünyasının iki önemli ismini İstanbul’da ağırlamaya hazırlanıyor.

Othon Cinema ve Avusturya Kültür Ofisi iş birliğiyle 20 - 22 Eylül arasında gerçekleşecek ‘Avangardın Rüyası: Peter Tscherkassky’ ve ‘Eve Heller ile Retrospektif’ isimli programda, Avusturyalı avangart yönetmen Peter Tscherkassky ve Amerikalı deneysel film yapımcısı Eve Heller’in retrospektifi Türkiye’de sinemaseverlerle ilk kez buluşacak.

Avusturya’nın en önde gelen deneysel film yönetmenlerinden olan Peter Tscherkassky, Cannes ve Venedik Film Festivali’nde kazandığı ödüllerle adını uluslararası alanda duyurmuş bir sanatçı. Tscherkassky’nin sinema dilindeki yenilikçi ve şiirsel yaklaşımı, rüyalar, anılar ve zamanla olan ilişkimiz üzerine derin bir keşfi yansıtıyor.

screenshot-5.jpg

Amerikan avangart sinemasının ikinci kuşağının temsilcilerinden Eve Heller ise, “buluntu film” olarak adlandırılan alanda yaptığı yaratıcı çalışmalarıyla dünya çapında tanınan bir yönetmen. Heller, sinemanın sınırlarını zorlayarak gündelik yaşamdan alıntıladığı görüntüleri, izleyicinin hayal gücünü harekete geçiren yeni ve özgün anlatılara dönüştürüyor.

Her iki yönetmenin tüm filmlerini izleme fırsatı sunan retrospektifin ilk gününde, Tscherkassky’nin filmleri perdeye yansıtılacak. Etkinliğin “Şiirsel Manipülasyonlar” başlığıyla gerçekleştirilecek ikinci gününde, Eve Heller’ın kısa filmlerinin gösterimi gerçekleşirken, programın ilk ve son günü Peter Tscherkassky, ikinci günü ise Eve Heller ile söyleşilere ev sahipliği yapacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN