Cengiz Aytmatov'un kardeşi, bilim insanı İlgiz Aytmatov vefat etti

Cengiz Aytmatov'un kardeşi, bilim insanı İlgiz Aytmatov vefat etti

Kırgız yazar Cengiz Aytmatov'un kardeşi ve bilim insanı İlgiz Aytmatov, 93 yaşında vefat etti. İlgiz Aytmatov’un ölüm haberini, kızı Cemile Aytmatov sosyal medya hesabından duyurdu. Aytmatov, “Bugün sabah 5.40'ta babamız İlgiz Aytmatov bu dünyadan ayrıldı” şeklinde bir paylaşımda bulundu.

Kırgız yazar Cengiz Aytmatov'un kardeşi İlgiz Aytmatov, 93 yaşında hayata gözlerini yumdu. Aytmatov’un kızı Cemile Aytmatov, sabah 5.40'ta babasının yaşamını yitirdiğini duyurdu. 218 bilimsel eseri ve 15 patenti bulunan Aytmatov, bilime katkıda bulunmuştu.

İLGİZ AYTMATOV KİMDİR?

İlgiz Aytmatov, devlet adamı Törekul ile ve öğretmen Nagima Aytmatov'un çocuğu olarak Kırgızistan'ın Bişkek (eski adıyla Frunze) şehrinde 8 Şubat 1931'de dünyaya geldi.

Moskova Jeoloji Araştırma Enstitüsü Arama Mühendisliği Fakültesi'nden 1954'te mezun olan İlgiz Aytmatov, 1985 yılında "doktor" ve 1991'de "profesör" unvanına sahip oldu.

Ömrünü bilime adayan İlgiz Aytmatov, 1990-1993 yılları arasında Kırgızistan Bilimler Akademisi Başkanlığı görevini üstlendi.

Akademiye bağlı jeoloji Enstitüsü'nde çalışan İlgiz Aytmatov, 7 monografi dahil 218'den fazla bilimsel eser yayımladı ve 15 buluşuna patent aldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN