MEB 120 bin kişi alacak! İşte detaylar…

MEB 120 bin kişi alacak! İşte detaylar…

Milli Eğitim Bakanlığı, 120 bin yeni personel istihdam edecek. İşte detaylar

Milli Eğitim Bakanlığı, okullardaki hijyen sorunlarının kamuoyunda büyük tepki toplaması üzerine harekete geçti. İşgücü uyum programı (İUP) kapsamında görevlendirilen temizlik personelinin yetersiz kalması, okullarda ciddi hijyen problemlerine yol açtı. Tasarruf tedbirleri kapsamında azaltılan personel sayısının ardından Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, önemli bir adım atarak sorunu çözmek üzere yeni bir görevlendirme süreci başlattıklarını açıkladı.

img-2999.jpeg

2024-2025 eğitim öğretim yılı için hazırlıklarını sürdüren Bakanlık, okullardaki hijyen sorunlarını çözmek amacıyla 120 bin yeni personel istihdam etmeyi planlıyor. Konu hakkında açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Hazine ve Maliye Bakanı ile Çalışma Bakanı ile görüştüğünü belirtti. Tekin, “Hazine ve Maliye Bakanımızla konuştum. Çalışma Bakanımızla da konuştum. Tekrar duyuruya çıkacaklar. Eğer başvuru olursa 120 bin kişi bizim için yeterli olur. Geçen sene verilenin iki katı kadar. Biz, bu konuda Milli Eğitim’e özgü yeni bir model üzerinde çalışıyoruz” dedi.

Bakan Tekin, yeni modelin detayları hakkında bilgi vermezken, bu adımın okullardaki hijyen standartlarını yükseltmeyi ve öğrencilere daha sağlıklı bir eğitim ortamı sunmayı hedeflediğini vurguladı. Yeni personel alımının, okullarda hijyen ve temizlik hizmetlerinin etkin bir şekilde yürütülmesini sağlayacağı belirtiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN