Kastamonu, Karabük, Bartın, Zonguldak ve Sinop bu hafta sonu evden çıkmayın: Uyarı üstüne uyarı

Kastamonu, Karabük, Bartın, Zonguldak ve Sinop bu hafta sonu evden çıkmayın: Uyarı üstüne uyarı

Uzman isimden korkutan uyarı geldi. Kastamonu, Karabük, Bartın, Zonguldak ve Sinop'u işaret ederek uyarı üstüne uyarıda bulundu. Bu hafta sonu etkisini gösterecek felaket hakkında evden dışarıya çıkmayın uyarısı yaptı. İşte tüm detaylar...

BURAK ÖZTOPRAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarıları ardında uzmanlardan da uyarılar gelmeye başladı. Bu illerde oturanlar hafta sonuna sakın plan yapmasın. 24 saatlik yağış haritası paylaşıldı. İşte yağış haritası...

TEHLİKE BOYUTLARINA ULAŞABİLİR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yayımladığı hava tahmin haritasına göre, bu hafta sonu Orta Karadeniz bölgesinde aşırı yağışlar bekleniyor. Özellikle Kastamonu ve çevresinde yer alan Sinop, Karübük, Bartın ve Zonguldak tahmin edilen yağış miktarının tehlike boyutları ulaşması bekleniyor. Özellikle Kastamonu'da 300 kg’nin üzerine çıkması öngörülüyor. Haritada sarı yıldızla işaretlenmiş alanlarda, yoğun yağış göstergesi için renk paletinin yetmediği bile görülüyor. Bu, bölgedeki şiddetli yağış riskinin boyutunu gözler önüne seriyor.

gx7gxinxmaav1pr.jpg

300 KG ÜZERİNDE YAĞIŞ BEKLENİYOR

İklim bilimci Barış Önol, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda bu duruma dikkat çekerek, "Model, günlük 300 kg üzerinde yağış üretmiş! Orta Karadeniz, pazar-pazartesi dikkat!" uyarısında bulundu. Özellikle Kastamonu, Sinop ve çevresi için bu aşırı yağışlar sel ve su baskınlarına yol açabilir.

Meteoroloji ve iklim uzmanlarının dikkat çektiği bu şiddetli hava koşulları, pazar ve pazartesi günleri arasında özellikle Orta Karadeniz'deki vatandaşlar için büyük bir risk oluşturuyor. Bölgedeki yerel yönetimlerin ve vatandaşların, sel tehlikesine karşı tedbirli olması tavsiye ediliyor.

Aşırı yağışlar sadece su baskınlarına değil, toprak kaymalarına da yol açabileceğinden yetkililerin bölgeyi dikkatle takip etmesi ve gerekli önlemleri alması gerektiği belirtiliyor. Bu hafta sonu hava koşulları, tarım ve ulaşım gibi birçok sektörü etkileyebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN