Veliler şikayet etti, MEB düğmeye bastı! Bunu yapanlar yandı

Veliler şikayet etti, MEB düğmeye bastı! Bunu yapanlar yandı

Antalya’da özel okulda yaşanan kitap krizi: Velilerin şikayeti üzerine inceleme başlatıldı

Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde bulunan bir özel okulda, 6. sınıf öğrencilerinin velileri tarafından yapılan şikayetler üzerine İl Milli Eğitim Müdürlüğü harekete geçti. Veliler, okul yönetiminin 30 bin lira değerinde bir eğitim setini zorunlu kıldığını, bu seti almayı reddeden öğrencilerin ise rencide edilip, deneme sınavlarına alınmamakla tehdit edildiğini iddia etti.

Veliler, okul yönetiminin talep ettiği 28 bin liralık eğitim setini pahalı buldukları için, setin içeriğindeki ders kitaplarını kitapçılardan ve yayınevlerinden yaklaşık 5 bin liraya temin etti. Ancak, çocukları okula bu kitaplarla giden veliler, çocuklarının öğretmenler ve idareciler tarafından diğer öğrenciler arasında rencide edildiğini ve deneme sınavlarına alınmamakla tehdit edildiklerini öne sürdü.

Velilerin şikayeti üzerine İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından inceleme başlatıldı. Veliler adına açıklama yapan Defne Dilsiz, okul yönetiminin temmuz ayında 28 bin lira değerindeki eğitim setini almalarını istediğini, setin alınmaması durumunda fiyatın her ay 1000 lira artacağı uyarısında bulunulduğunu söyledi. Eylül ayında bu fiyatın 30 bin liraya çıktığını belirten Dilsiz, velilerin kitapları yayınevlerinden ve kitapçılardan 5 bin liraya temin ettiğini ifade etti.

Dilsiz, seti almayan öğrencilerin derste dışlandığını ve idarecilerin, “Kitapları almazsanız derste boş boş oturursunuz, deneme sınavına giremezsiniz” gibi söylemlerle çocukları rencide ettiğini belirtti. Ayrıca, bazı velilerin sadece İngilizce dersi için 1 ay kullanılacak kitap ve “deney kiti” adı verilen kitapçığı temin edemediklerini, okul yönetiminin ise daha önce bu kitapların temin edilmesine gerek olmadığını söylediğini aktardı.

Dilsiz, “Sınıfa giden okul müdürü, çocuklarımızın deney kiti bulunmamasını sorguladı. Derste diğer çocuklardan ayrı tutularak, kitapların alınması gerektiği yönünde mobbing uygulandı. Okulda yapılan deneme sınavlarına alınmama durumuyla karşılaşabileceğimiz söylendi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından özel okullarda kitapların satılamayacağı yönünde kural var. Sorunun çözümü için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz” dedi.

Okul yönetimi ise konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmadı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün başlattığı incelemenin sonuçları merakla bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN