MEB’ten 3 branşa rekor atama: Ücretli öğretmenlere müjde

MEB’ten 3 branşa rekor atama: Ücretli öğretmenlere müjde

2024-2025 Eğitim Öğretim Yılında Rekor Ücretli Öğretmen Ataması: Hangi Branşlar Öne Çıktı? 3 branşta rekor…

Milli Eğitim Bakanlığı, 2024-2025 eğitim öğretim yılında 20.000 ücretli öğretmen ataması gerçekleştirerek tarihin en yüksek ücretli öğretmen görevlendirmesini yaptı. Peki, bu atamalarda en çok hangi alanlara öğretmen görevlendirildi?

Ücretli Öğretmenlik Nedir?

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda, kadrolu ve sözleşmeli öğretmenlerin yetersiz kaldığı durumlarda derslerin boş geçmesini önlemek amacıyla ders ücreti karşılığı görevlendirilen öğretmenlere “ücretli öğretmen” denir. Ücretli öğretmenler, yalnızca girdikleri ders saatleri üzerinden ücret alır ve ek ders ücreti dışında herhangi bir ödeme yapılmaz. Bir ayda girdikleri ders saatlerinin toplamı ve bu saatlerin yarısı kadar ek ders ücreti alırlar. Örneğin, ayda 100 saat derse giren bir ücretli öğretmen, ay sonunda 150 saatlik ek ders ücreti alır.

En Çok Hangi Branşlara Ücretli Öğretmen Alındı?

2024-2025 eğitim öğretim yılında en çok sınıf öğretmenliği ve özel eğitim öğretmenliği alanlarında ücretli öğretmen görevlendirmesi yapıldı. Bu iki branş, ülkemizde en çok ihtiyaç duyulan öğretmenlik alanları olarak öne çıkmıştır.

Özel Eğitim Öğretmenliği İçin Gereken Kriterler

Özel eğitim alanında görevlendirilecek öğretmenler için belirli kriterler aranmaktadır. Bu öğretmenlerin:

• Özel eğitim öğretmeni,
• Rehber öğretmen,
• Eğitim fakültesi mezunu

olmaları gerekmektedir. Ayrıca, ücretli öğretmenlerin özel eğitim bölümlerine görevlendirilebilmeleri için özel eğitim sertifikası almaları istenmektedir. Ancak, bu sertifika özel eğitim öğretmenliği veya eğitim fakültesi mezunlarından istenmez.

Sonuç

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2024-2025 eğitim öğretim yılı için gerçekleştirdiği 20.000 ücretli öğretmen ataması, eğitimdeki açıkları kapatmak ve derslerin boş geçmesini önlemek adına önemli bir adım olmuştur. En çok ihtiyaç duyulan sınıf öğretmenliği ve özel eğitim öğretmenliği alanlarına yapılan bu atamalar, eğitim kalitesini artırmayı hedeflemektedir. Bu atamalarla birlikte, öğretmen açığının kapatılması ve öğrencilerin daha nitelikli bir eğitim alması sağlanacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN