İngiltere'yi sarsan belgesel: Ölü milyarder tecavüzle suçlandı

İngiltere'yi sarsan belgesel: Ölü milyarder tecavüzle suçlandı

Londra’nın lüks alışveriş mağazası Harrods’ın eski sahibi, Mısırlı milyarder iş insanı Muhammed El Fayed, şirket çalışanı kadınlar tarafından tecavüz ve cinsel istismarla suçlandı; kadınların iddiaları BBC belgeseline konu oldu.

Şirketlerinin eski çalışanı olan kadınlar, Londra’nın lüks alışveriş mağazası Harrods’ın eski sahibi, Mısırlı milyarder iş insanı Muhammed Al Fayed'i tecavüz ve cinsel istismarla suçlamış; iddialar kamuoyunda büyük infial uyandırmıştı.

BBC'nin yeni belgeselinde, Mısır'ın eski zengin iş adamı Muhammed El Fayed, çok sayıda tecavüz ve cinsel saldırı iddiasıyla suçlandı.

MISIRLI MİLYARDER TACİZ VE TECAVÜZLE SUÇLANDI

BBC iPlayer ve BBC Two'da dün prömiyeri yapılan Al Fayed: Predator at Harrods (Al Fayed: Harrods’taki Avcı) filminde 20'den fazla kadın tecavüz, tecavüz girişimi, cinsel saldırı ve kadına yönelik şiddet iddialarıyla ortaya çıktı.

Taciz iddiasında bulunan kadınların çoğu, Al Fayed'in 26 yıl boyunca sahibi olduğu lüks Londra mağazası Harrods'un eski çalışanları. İddiaya göre mağdurlar 1980'lerin sonu ile 2000'ler arasında orada çalışmış ve saldırıların Londra ve Paris'te gerçekleştiği bildiriliyor.

94 YAŞINDA ÖLMÜŞTÜ

İskenderiye'de orta sınıf bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen ve Mısır'da nakliye işi kurduktan sonra büyük bir servet biriktiren El Fayed, geçen yıl 94 yaşında öldü.

Belgesele göre, polis 2015'te Al Fayed'e yönelik bir tecavüz iddiasını araştırdı ancak dava açmadı. Mağdur olduğunu belirten kadınlardan biri 2018'de polise başvurduğunu ancak bunama hastası olan Mısırlının kovuşturulmak için çok yaşlı olduğu yönünde bilgilendirildiğini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN