Çerkezköy, Kapaklı, Saray, Hayrabolululara hayırlı olsun! Ulaştırma Bakanı müjdeyi verdi

Çerkezköy, Kapaklı, Saray, Hayrabolululara hayırlı olsun! Ulaştırma Bakanı müjdeyi verdi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu: Hayrabolu Çevre Yolu ve Barbaros Limanı Bağlantı Yolu ile Trafik Rahatladı

ANKARA (İGFA) - Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kapaklı Köprülü Kavşağı, Hayrabolu Çevre Yolu ve Barbaros Limanı Bağlantı Yolları’nın toplu açılışını gerçekleştirdi. Bakan Uraloğlu, bu projelerin Trakya bölgesinin güçlü karayolu altyapısı, limanları, demiryolu ve havayolu bağlantıları ile Avrupa’yı Asya’ya bağlayan önemli bir köprü konumunda olduğunu vurguladı.

Trakya’nın Stratejik Önemi

Bakan Uraloğlu, Trakya’nın Marmara ve Karadeniz’e açılan kapısı olan Tekirdağ’ın, Asya ve Avrupa arasındaki ticaret ve kültür alışverişlerinin yapıldığı yolların kavşak noktasında yer aldığını belirtti. Uraloğlu, “Sanayisiyle, ekonomisiyle, endüstrisiyle Trakya Bölgemizdeki en büyük il olarak, İstanbul ile birlikte ülkemizin ekonomisini canlandıran lokomotif şehirlerden biridir. Bu nitelikleriyle Tekirdağ her gün büyüyor ve gelişiyor” dedi.

Dev Yatırımlar ve Yeni Projeler

Son 22 yılda Tekirdağ’ın ulaşım ve iletişim altyapısına 75 milyar 689 milyon lira yatırım yapıldığını belirten Uraloğlu, 2022 yılında 86 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunun 409 kilometreye, 246 kilometre olan bitümlü sıcak karışım kaplamalı yol uzunluğunun ise 586 kilometreye çıkarıldığını söyledi. Tekirdağ’ı; İstanbul, Çanakkale, Kırklareli ve Edirne’ye bölünmüş yollarla bağladıklarını ifade eden Uraloğlu, “Bugün Kapaklı Köprülü Kavşağı, Hayrabolu Çevre Yolu ve Barbaros Limanı Bağlantı Yollarımızın açılışını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Kapaklı Köprülü Kavşağı

Kapaklı Köprülü Kavşağı’nın Çerkezköy – Saray Yolu üzerinde hayata geçirildiğini belirten Uraloğlu, “Ana gövdesi 1071 metre uzunluğunda olan kavşağımızın 234 metresini ard germeli köprü ile geçtik. Ayrıca, 1200 metrelik kavşak kollarını da inşa ettik. Projenin tamamlanmasıyla; 1. Cadde, Mithatpaşa Caddesi, Gaziosmanpaşa Caddesi, Çerkezköy, Kapaklı ve Saray arasında kesintisiz karayolu ulaşımı sağladık. Ağır taşıt trafiğinin yoğun olduğu ve her gün 34 binden fazla aracın geçiş yaptığı D-567 Saray-Çerkezköy Devlet Yolu üzerindeki trafik yükünü rahatlattık. Bu kavşağın inşa edilmesiyle zamandan 279 milyon lira, akaryakıttan 3.7 milyon lira olmak üzere yıllık toplam 282.7 milyon lira tasarruf edeceğiz. Çevreye zarar veren araçların karbon emisyonunu da 272 ton azaltarak doğanın korunmasına katkı sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

Hayrabolu Çevre Yolu

Resmi açılışı yapılan Hayrabolu Çevre Yolu’nun, Tekirdağ’daki hayvancılık ve tarım faaliyetlerinin yoğun olarak yapıldığı Hayrabolu ilçesi açısından çok önemli bir altyapı yatırımı olduğunu kaydeden Uraloğlu, “BSK kaplamalı bölünmüş yol standardında inşa ettiğimiz 9 kilometre uzunluğundaki Çevre Yolumuz kapsamında 341 metre uzunluğunda 4 adet köprü de yer alıyor. Projemiz ile ilçe merkezinden geçen ağır vasıta ve transit trafiğin çevre yoluna aktarılmasıyla büyük kolaylıklar sağladık. İlçe merkezindeki trafik yoğunluğunu rahatlattık; hızlı, güvenli ve konforlu ulaşım sağladık. Hayrabolu şehir geçişini sadece 5 dakikaya indirdik. Bu çevre yolu sayesinde zamandan 63,7 milyon lira, akaryakıttan 3,6 milyon lira olmak üzere yıllık toplam 67,3 milyon lira tasarruf edeceğiz. Çevreye zarar veren araçların karbon emisyonunu da 262 ton azaltarak doğanın korunmasına katkı sağlayacağız” diye konuştu.

Barbaros Limanı Bağlantı Yolu

Türkiye’nin en büyük transit limanı Barbaros Limanı için toplam 6,5 kilometre uzunluğunda, bitümlü sıcak karışım kaplamalı bölünmüş yol standardında bir bağlantı yolu inşa ettiklerini belirten Uraloğlu, “Proje kapsamında 877 metre köprü imalatı gerçekleştirdik. Tekirdağ-Malkara Devlet Yolu’ndan Barbaros Limanı’na bölünmüş yol konforuyla erişim sağlayarak limanın artan faaliyetlerini hızlı ve verimli sürdürebilmesini sağladık. Turistik bölge olan Kumbağ yerleşiminde yaz aylarında artan trafik yoğunluğunun önüne geçtik. Limandan Tekirdağ-Malkara Devlet Yolu’na ulaşımı 3 dakikaya düşürdük. Bu bağlantı yolu ile zamandan 25,5 milyon lira, akaryakıttan 9,7 milyon lira olmak üzere yıllık toplam 35,2 milyon lira tasarruf edeceğiz. Çevreye zarar veren araçların karbon emisyonunu da 665 ton azaltarak doğanın korunmasına katkı sağlayacağız” dedi.

Bakan Uraloğlu, açılışı gerçekleştirilen tüm yolların başta hayata geçtiği bölgeler olmak üzere tüm Tekirdağ ve ülkemiz adına hayırlı olmasını temenni etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN