Atıklarını biriktirene belediyeden bedava! Örnek proje orada başladı: Artık atıklar çöpe değil dönüşüme gidiyor

Atıklarını biriktirene belediyeden bedava! Örnek proje orada başladı: Artık atıklar çöpe değil dönüşüme gidiyor

O belediye başlattığı atık yağ geri dönüşüm projesi ile örnek bir hareket sergiliyor. Proje kapsamında vatandaşlardan alınan atık yağlara karşılık 1 litre sıvı deterjan verilirken, artık atıklar çöpe değil dönüşüme gidiyor. İşte projenin detayları…

Esenyurt Belediyesi, bitkisel atık yağların dönüşümünü teşvik eden önemli bir projeyi yürütüyor. İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından başlatılan bu çalışma, lavaboya dökülen atık yağların çevre kirliliğine neden olmasını önlemek amacıyla tasarlandı. Proje kapsamında, vatandaşlardan toplanan atık yağlar geri dönüştürülüyor ve karşılığında sıvı deterjan hediye ediliyor.

5 LİTRE ATIK YAĞA 1 LİTRE SIVI DETERJAN

Esenyurt Belediyesi, vatandaşların atık yağlarını geri dönüşüm için teslim edebilmeleri amacıyla uygulamalı bir sistem sunuyor. Vatandaşlar, 5 litre ve üzeri bitkisel atık yağları teslim ettiklerinde 1 litre sıvı deterjan ile ödüllendiriliyor. Bu uygulama, çevre kirliliğini önlemek ve sıfır atık hedefine katkı sağlamak amacıyla yürütülüyor.

esenyurt-belediyesi-atik-yag-projesi-1.jpg

EKİPLER EVLERDEN ATIK YAĞLARI TOPLUYOR

Esenyurtlu vatandaşlar, atık yağlarını teslim etmek için Esenyurt Belediyesi'nin 444 0 411 numaralı çağrı merkezini arayarak kayıt oluşturabiliyor. Talepler doğrultusunda ekipler, evlere giderek bitkisel atık yağları topluyor ve geri dönüşüm şantiyelerine taşıyor. Bu hizmet, vatandaşların çevre bilincini artırmak ve sürdürülebilir atık yönetimi konusunda teşvik edici bir adım olarak değerlendiriliyor.

VATANDAŞLAR PROJEDEN MEMNUN

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer'e, çevre dostu ve duyarlı hizmetlerinden dolayı teşekkür eden vatandaşlardan Meltem Şafak Yücel, “Çevre kirliliğini önlemek ve sularımızı korumak için atık yağlarımızın lavabolara dökülmemesi gerekiyor. Belediyemize böyle bir hizmet sunduğu için çok teşekkür ederim. Ben mümkün olduğunca atık yağları topluyorum ve belediyemize teslim ediyorum. Geri dönüşüm olarak kullanılıyor,” dedi.

esenyurt-belediyesi-atik-yag-projesi-2.jpg

Bir diğer vatandaş Sezen Yaşakan ise, “Esenyurt Belediyesi’ne bu hizmetinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Atık yağlarımı sürekli olarak belediyeme veriyorum. Arıyorum, hemen gelip alıyorlar. Bu şekilde çevreye katkıda bulunmuş oluyoruz,” şeklinde konuştu.

Esenyurt Belediyesi’nin yürüttüğü bu atık yağ dönüştürme projesi, hem çevre bilincini artırmakta hem de sürdürülebilir bir geri dönüşüm sistemi oluşturmakta büyük rol oynuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN