Kopenhag hangi ülkenin takımı? Kopenhag haritada nerede ve nüfusu kaç?

Kopenhag hangi ülkenin takımı? Kopenhag haritada nerede ve nüfusu kaç?

UEFA Avrupa Ligi’nde mücadele eden ve temsilcimizle eşleşen Kopenhag’ın hangi ülkenin takımı olduğu pek çok futbolsever tarafından merak ediliyor. Karar.com olarak Kopenhag’ın haritadaki yeri ve nüfusu ile merak edilenleri okurlarımızla paylaşıyoruz…

Kopenhag haritada nerede ve nüfusu kaç? Sorusu son günlerde futbolseverler tarafından en çok araştırılan konular arasında geliyor. Peki, maçlarını Parken Stadı’nda oynayan Kopenhag hangi ülkenin takımı? Kopenhag hakkında merak edilenleri haberimizde bir araya getirdik. İşte ayrıntılar…

KOPENHAG HANGİ ÜLKENİN TAKIMI?

Danimarka’nın önde gelen futbol kulüplerinden biri olan Kopenhag diğer adıyla FC København 1992 yılında Kıta Avrupası'nın en eski futbol kulübü Kjøbenhavns Boldklub ile Boldklubben 1903 kulüplerinin futbol takımlarını birleştirmesiyle kurulmuştur. Maçlarını Kopenhag'daki 38,065 kişilik Parken Stadı'nda oynamaktadır. Kulüp UEFA Şampiyonlar Ligi'nde gruplardan bir üst tura yükselen ilk Danimarka takımıdır.

HARİTADA NEREDE VE NÜFUSU KAÇ?

Kopenhag, Danimarka'nın başkentidir. 1 Ocak 2012 sayımına göre nüfusu 1.213.822 kişidir. "København" Danca'da "ticaret limanı" veya "tüccar limanı" anlamındadır. Koben tüccar ve "havn" Danca'da "liman" demektir.

Kopenhag'da İsveç ve Norveç diline yakın olan Danca ana dildir.
Şehir merkezinin ana yolu, City Hall Square’dan Kongens Nytorv’ya akan yaya caddesi olan Strøget’tır. Şehir merkezi; Sortedam Gölü, Peblinge Gölü ve Skt Jørgens Gölü'nü içeren alandır ve hem şehrin orta kısımlarını hem de Christianshavn’ı içine alır. Burası ayrıca Copenhagen K. olarak da bilinir.

Danimarka anayasal bir monarşi olup, devlet başkanı 2. Margrethe'dır. Grönland ve Faroe Adaları da Danimarka'ya aittir. İzlanda ise 1944'e dek Danimarka'nın egemenliği altında kalmıştı.

Danimarka’nın büyük bir bölümü Jylland yarımadası üzerindedir.

Başkent, Danimarka adalarının en büyüğü olan Sjælland'ın üzerinde kurulmuştur. Sjælland, dar bir boğaz olan Sont Boğazı ile İsveç'ten ayrılır. Ayrıca, (bir köprü ile Jylland'a bağlı olan) Fyn, Lolland, Falster, Langeland ve Baltık Denizi'ndeki Bornholm adaları da Danimarka'ya aittir. Ülkenin güney komşusu Almanya'dır, İsveç doğu komşusudur.

Danimarka 1973'ten beri Avrupa Birliği üyesidir.

https://www.google.com/maps/search/Kopenhag+haritada+nerede+ve+n%C3%BCfusu+ka%C3%A7%3F/@55.6711876,12.4537421,11z/data=!3m1!4b1

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN