İngiliz aktör Alan Rickman hayatını kaybetti

İngiliz aktör Alan Rickman hayatını kaybetti

Harry Potter serisindeki Severus Snape rolüyle bilinen İngiliz aktör Alan Rickman hayatını kaybetti.

Robin Hood ve Harry Potter filmlerinde canlandırdığı karakterlerle hafızalara kazınan ünlü aktör Alan Rickman, 69 yaşında hayata veda etti. 

Bir süredir kanser tedavisi gören Rickman'ın ölümü, ailesi tarafından duyuruldu. Açıklamada, "Aktör ve yönetmen Alan Rickman 69 yaşında kanserden ölmüştür" denildi.

Kötü adam

"Die Hard", "Truly Madly Deeply", "Robin Hood: Prince of Thieves", "Love Actually" gibi filmlerdeki rolleriyle bilinen Rickman son dönemde Harry Potter filmlerindeki "Profesör Snape" karakteriyle tanınmıştı. Beyaz perdede daha çok kötü adam rollerinde yer alan Rickman, yönetmen Tim Burton imzalı 2007 yapımı "Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street" filminde de rol almıştı.

Kimdir?

BAFTA, Altın Küre ve Emmy ödülü sahibi, İngiliz oyuncu ve tiyatro yönetmeni olan Rickman, 1991 tarihli Robin Hood: Hırsızların Prensi filmindeki Nottingham Şerifi rolüyle öne çıkmıştır. Özellikle Harry Potter serilerinde canlandırdığı Severus Snape rolüyle genç kuşak tarafından tanınmıştır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN