İbn-i Sina'nın bitkisel yağ mucizesi: Saç beyazlamasını ve kepekleri önlüyor! Aktarlarda kapış kapış satılıyor

İbn-i Sina'nın bitkisel yağ mucizesi: Saç beyazlamasını ve kepekleri önlüyor! Aktarlarda kapış kapış satılıyor

Saç dökülmesini durduran yağlar, İbn-i Sina'nın reçetesinde ortaya çıktı. Saç dökülmesinden kurtulmak istiyor ve kepek sorunuyla uğraşıyorsanız mutlaka İbn-i Sina'nın reçetesini mutlaka deneyin. İşte, saçı besleyen doğal yağlar...

Birçok kişinin dert ettiği beyaz saç sorununu, İbn-i Sina'nın doğal yağ önerileri ortadan kaldırıyor. İbn-i Sina'nın saç beyazlamasını önleyen doğal yağları binlerce yıldır adeta saklı kalmış hazine gibi. Doğal yağlar, erken saç beyazlamasının önüne geçebildiği gibi ileri yaşlarda da kendi saç renginizi en doğal haliyle kullanabilmeniz için katkı sağlıyor.

Gercekgundem'de yer alan habere göre, dolgun ve sağlıklı gözüken saçlar için düzenli saç bakımı mühim. Düzenli olarak yapılan saç bakımıyla beraber hem saçınızın ihtiyacı olan besinleri sağlamış oluyorsunuz, hem de saçınızı olumsuz dış etkilere karşı koruyorsunuz. Düzenli saç bakım rutininde doğal yağların ise ayrı bir önemi var.

SAÇI EN İYİ HANGİ YAĞ BESLER?

KARASAKIZ

Karasakız, Trakya bölgesinde yetişen kırmızı şaraplık üzüm çeşidi. Bozcaada'da kuntra olarak bilinir.

KATRAN

Katran, Türkiye'nin birçok bölgesinde yetişir. Katran doğadan gelen mucizevi bir bitki. Dahili ve harici kullanım ile birçok faydasının görüldüğü katran yağı son derece etkili bir yöntem. En önemli başat özelliği antiseptik, antiparaziter, antibakteriyel.

Ürünün tüketici ile olan ilişkisinde dönütleri şaşırtıcı ve çarpıcı. Tüm cilt problemleri konusunda yüzde 100'e yakın sonuçlar ile karşılaşılıyor.

KEÇİBOYNUZU YAĞI

Besleyici değeri oldukça yüksek olan keçiboynuzu, genellikle Akdeniz ikliminde yetişen bir meyve. Keçiboynuzunun İçerisinde bulunan vitamin ve bileşenler nedeniyle güçlü bir besin kaynağı.

ÇÖREK OTU YAĞI

Türk mutfağında sıkça kullanılan çörek otu ve çörek otu yağının pek çok faydası bulunuyor. Vücuttaki birçok sisteme iyi gelen ve hastalıklarla mücadelede rol oynayan çörek otu ve çörek otu yağına talep de gün geçtikçe artıyor.

YABANİ ZEYTİNYAĞI

Delice zeytinyağı, doğal yollardan üretilen organik bir zeytinyağı çeşidi. Delice zeytinyağı, zeytinyağı türleri arasında en çok bilinen ve en doğal zeytinyağı türlerinden biri. Delice zeytinyağı halk arasında genellikler çoral olarak da bilinir.

Bu zeytinyağı türü, yabani zeytin ağaçlarından toplanan zeytinlerden elde edilir. Yabani zeytin ağaçlarından zeytin toplamak oldukça zahmetli bir iş. Aynı şekilde zeytinyağı üretim aşaması da diğer zeytinyağlarına kıyasla çok daha zor metotlar gerektiriyor.

Yabani zeytin ağaçlarından toplanan zeytinlerin veriminin düşük olması da hesaba katıldığında delice zeytinyağının neden pahalı olduğu ortaya çıkıyor.

Hemen her zeytinyağının üretiminde 1 kilo zeytinyağı için ortalama 5-6 kilogram zeytin yeterli olurken, 1 litrelik delice zeytinyağı elde edilebilmesi için 18 ile 30 kg arası yaban zeytin ağaçlarından toplanmış zeytin gerekiyor.

LAVANTA YAĞI

Lavanta yağı, saç dökülmesini durduruyor, tüm kepekleri yok ediyor. Yağ hâlindeki lavantanın saça faydaları arasında kökleri beslemek ve saç uzamasını hızlandırmak bulunur.

Lavanta yağı ile saç bakımı yapıldıktan sonra kökler iyice beslenir ve uzama hızlanır. Kökleri beslenen saçta dökülme de azalır. Güçlü kökler, saç dökülmesine karşı bir numaralı önlem.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN