Tugay: Çifte mutluluk yaşıyoruz

Tugay: Çifte mutluluk yaşıyoruz

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İzmir’in kurtuluşunun 102’nci yıl dönümü için CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen törene katıldı.

Tugay konuşmasında, CHP’nin de 101’inci kuruluş yılı olduğunu belirterek “9 Eylül tarihi bizim için çifte anlam taşıyor. Hem şehrimizin kurtuluşu hem hepimizin mensubu olmaktan gurur duyduğu CHP’mizin kuruluş günü. Bu kadar iç içe geçmiş iki mücadelenin İzmir’de böylesine bir çifte mutluluk duygusuyla kutlanması bizim için en büyük onurlardan bir tanesi” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, 9 Eylül 1922’de düşman işgalinden kurtulan İzmir’in 102’nci yıl dönümünde CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen törene katıldı. Cumhuriyet Meydanı’ndaki buluşmaya CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, milletvekilleri, belediye başkanları, geçmiş dönemlerde partide görev almış isimler, kadın ve gençlik kollarının temsilcileri, meclis üyeleri ve çok sayıda partili yer aldı.

“Bizim için en büyük onurlardan bir tanesi”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, 9 Eylül’ün önemine dikkat çektiği konuşmasında, “9 Eylül tarihi bizim için çifte anlam taşıyor. Hem şehrimizin kurtuluşu hem hepimizin mensubu olmaktan gurur duyduğu CHP’mizin kuruluş günü. CHP herhangi bir parti değil. Dünyanın en eski, köklü partilerinden biri. Cumhuriyet’in kurucu değerlerini belirleyen ve kuruluşundan bugüne sahiplenen, mücadeleyi kesintisiz sürdüren bir hareket. Atatürk, Kurtuluş Savaşı için milleti organize ederken aynı zamanda CHP’yi kurmayı planlayarak siyasi ayağını da oluşturmuştur. Bu kadar iç içe geçmiş iki mücadelenin İzmir’de böylesine bir çifte mutluluk duygusuyla kutlanması bizim için en büyük onurlardan bir tanesi” ifadelerini kullandı.

“Cumhuriyet hak, hukuk, adalet demek”

Başkan Tugay, Cumhuriyet’in önemine değinerek “Cumhuriyet tutsak edilmiş bir ülkenin bağımsız olması demek. Cumhuriyet hak, hukuk, adalet demek. Cumhuriyet kadınların özgürlüğü, kimsesizlerin kimsesi olmak demek. Cumhuriyet halkın kayıtsız, şartsız egemenliği demek. Kimseyi inancına, etnik kökenine göre ayırmadan herkese eşit bakmak demek. Cumhuriyet laiklik, çağdaşlık, gelecek demek” diye konuştu.

“İzmir’in kurtuluşu vatanın kurtuluşudur”

CHP İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ise “İzmir’de çifte bayramı kutluyoruz. İzmir’imizin kurtuluşunun 102’nci ve CHP’mizin kuruluşunun 101’inci yıl dönümlerinin coşkusunu yaşıyoruz. Memleketin en nadide şehrinde, kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk’ün bir başka sevdiği İzmir’de, kurtuluşun yaşandığı kutsal topraklardayız. İzmir’in kurtuluşu vatanın kurtuluşudur. İzmir Mustafa Kemal Atatürk’tür. Ne mutlu İzmirliyim diyebilene. Ne mutlu vatanıyla gurur duyabilene” dedi.

Başkan Tugay’a sevgi seli

Başkan Tugay, alandaki kalabalığın yoğun ilgisi ve sevgisiyle karşılaştı. Vatandaşların fotoğraf çektirmek istediği Başkan Tugay, İzmirli minikler tarafından yapılmış ve kendisine hediye edilen çelengi de kabul etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN