O yaşlardan sonra daha sık görülüyor! Uzmanlar erken önlemi tavsiye etti: İlaçsız tedavi de mümkün

O yaşlardan sonra daha sık görülüyor! Uzmanlar erken önlemi tavsiye etti: İlaçsız tedavi de mümkün

Belli bir yaştan sonra vücutta bazı hastalıklar ortaya çıkabiliyor. Bu hastalıkların bazıları ise kalp ve damar hasarına yol açabiliyor. Bunlardan biri de tansiyon hastalığı olarak biliniyor. Lakin gerekli önlemler alındığı takdirde tansiyon hastalığı ilaçsız tedavi edilebiliyor. İşte konuya ilişkin detaylar…

Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. V. Özlem Bozkaya, yüksek tansiyonun 30’lu yaşlardan itibaren daha sık görüldüğünü belirterek, tedavi sürecinde ilaç kullanımının azaltılabileceğini ve bazı durumlarda tamamen bırakılabileceğini ifade etti. Doç. Dr. Bozkaya, yüksek tansiyonun kalp ve damar hastalıkları riskini artırdığını vurguladı ve hastalığın doğru yönetimiyle ilaçsız bir tedavi sürecinin mümkün olduğunu söyledi.

yeni-proje-1.jpg

YÜKSEK TANSİYONUN YÖNETİMİ: İLAÇSIZ SEÇENEKLER

Doç. Dr. Bozkaya, tansiyon değerlerinin normal aralığın altında olması gerektiğini belirterek, 120/80 mmHg’nin ideal tansiyon değeri olduğunu açıkladı. Tek bir ölçümde yüksek değerlerin tansiyon problemi anlamına gelmediğini, önemli olanın gün içindeki ortalama değerler olduğunu vurguladı. 120-130 mmHg arasındaki büyük tansiyon ve 80-85 mmHg arasındaki küçük tansiyonun yüksek normal kabul edildiğini, 130/90 mmHg üzerindeki değerlerin ise hipertansiyon olarak değerlendirilebileceğini ifade etti.

yeni-proje.jpg

MASKE VE BEYAZ ÖNLÜK HİPERTANSİYONU: BİLİNMEYEN RİSKLER

Doç. Dr. Bozkaya, yüksek tansiyonun klinik olarak farklı şekillerde ortaya çıkabileceğini belirtti. "Evde yapılan ölçümlerde yüksek tansiyon görülürken hastane ortamında normal değerler gözlemlenebilir, bu duruma ‘Maskeli Hipertansiyon’ denir. Bunun tersi de mümkün olabilir; yani hastane ortamında yüksek değerler görülürken evdeki ölçümler normal olabilir, bu da ‘Beyaz Önlük Hipertansiyonu’ olarak bilinir. Ayrıca, bazı kişiler sadece gece saatlerinde yüksek tansiyon atakları yaşayabilir," dedi.

Doç. Dr. Bozkaya, yüksek tansiyonun yönetiminde dikkatli bir yaklaşımın ve belirli sağlık önlemlerinin önemli olduğunu, ilaç kullanımının azaltılması ve tamamen bırakılmasının mümkün olduğunu ancak bu sürecin profesyonel bir sağlık yönetimi gerektirdiğini vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN