Ankara ve İstanbullular buraya akın edecek! Şifası dillere destan: ”Doktor yerine şifalı su bize yetiyor”

Ankara ve İstanbullular buraya akın edecek! Şifası dillere destan: ”Doktor yerine şifalı su bize yetiyor”

Ankara ve İstanbul’un yanı başında bulunun bu yerin şifası dillere destan. Öyle ki bu şifayı bilenler buraya akın ederken, doktora gitmek yerine şifalı suyu içmeyi tercih ettiklerini de vurguluyorlar…

Bolu'nun Kartalkaya bölgesinde bulunan şifalı su çeşmesi, hem sağlık açısından sunduğu efsaneler hem de bakımsız görünümü ile dikkat çekiyor. Bu suyun gerçekten şifa verip vermediği ve yetkililerin bu duruma müdahale edip etmeyeceği soruları gündeme geliyor. Çevre illerden gelen ziyaretçilerin ilgisini çeken çeşme, hem sağlık hem de temizlik açısından önemli bir tartışma konusu haline geldi.

bolu-kartalkayada-sifali-su-1.jpg

KARTALKAYA YÜRÜYÜŞÜNDE ŞİFA ARAYIŞI

Bolu Abant Dağcılık ve Doğa Spor Kulübü tarafından düzenlenen 13 kilometrelik Kartalkaya-Şifalı Su doğa yürüyüşünde, yürüyüşçüler mola vermek için Şifalı Su çeşmesini tercih etti. Düzce’den gelen dört genç, su bidonlarını doldurmak için uzun mesafeler kat ettiklerini belirtti. Yemek molası sırasında bu suyu doldurmak için kilometrelerce yol aldıklarını anlatan gençler, suyun sağlık üzerindeki olumlu etkilerine inandıklarını ifade ettiler.

bolu-kartalkayada-sifali-su-3.jpg

“DOKTOR YERİNE ŞİFALI SU BİZE YETİYOR”

Gençlerden biri, “Her ay bu suyu almaya geliyoruz, doktor yerine Şifalı Su bize yetiyor” diyerek suyun iyileştirici etkisine olan inançlarını dile getirdi. Şeker hastalığından böbreklere kadar pek çok rahatsızlığa iyi geldiği söylenen su, sadece bölge halkı arasında değil, çevre illerden gelenlerin de ilgisini çekiyor. Ancak, suyun gerçek şifa etkileri konusunda bilimsel bir açıklama bulunmuyor.

Daha önce bölgeyi ziyaret eden gazeteci Metin Ferah, çeşmenin yıllar içindeki değişimini şöyle anlattı: “Yıllar önce bu çeşmeye geldiğimde, tek musluklu çeşmeden akan buz gibi su doğaseverlere keyifli anlar yaşatmıştı. Ancak bu seferki ziyaretimde çeşmenin bakımsız hali dikkatimi çekti. Artık tek musluklu çeşme yerine altı musluklu bir çeşmeye dönüştürülmüş. Etraftaki boş plastik bidonlar ve yıkılmış su yalağı, çeşmenin eski ihtişamından eser bırakmamış.”

bolu-kartalkayada-sifali-su-2.jpg

Şifalı su hakkında herhangi bir bilimsel analiz yapılmadığı için suyun gerçekten şifa verip vermediği bilinmiyor. Ancak, suyun analiz edilmesi ve halkın bu konuda bilinçlendirilmesi büyük önem taşıyor. Eğer su gerçekten şifalıysa, çeşmenin korunması, çevresindeki kirliliğin giderilmesi ve bakımının yapılması gerekiyor. Bolu'nun bu gizemli su kaynağı, sağlık arayışında olanları kendine çekerken, daha fazla ilgi ve bakımı da hak ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN