Bu işi kendine görev edindi! Binlerce çiftçiye bedava dağıtıyor: Ata tohumuna büyük ilgi: "Türkiye'de kısır tohum bırakmayacağım

Bu işi kendine görev edindi! Binlerce çiftçiye bedava dağıtıyor: Ata tohumuna büyük ilgi: "Türkiye'de kısır tohum bırakmayacağım

Trabzon’da yaşayan ve kendini ata tohumlarına adayan Fatih Çolak, bu işi kendine görev edindi. Sağlıklı beslenmenin herkesin hakkı olduğunu savunan Çolak, “Türkiye’de kısır tohum bırakmayacağım” diyerek isteyen herkesi ata tohumlarıyla buluşturuyor…

Trabzon Arsin'de yaşayan Fatih Çolak, kendi üretimi olan ata tohumlarını Türkiye genelinde ücretsiz olarak dağıtarak sağlıklı yaşamın herkesin hakkı olduğunu vurguluyor. Çolak, sosyal medya üzerinden kendisine ulaşan yaklaşık 28.000 kişiye fasulye, çilek, bamya, domates gibi 100 çeşidin üzerinde ata tohumu ulaştırdı.

“BEN SAĞLIKLI BESLENİYORSAM DİĞER İNSANLAR NEDEN BESLENEMİYOR?”

İstanbul’da yazılım işi yapan Fatih Çolak’ın hayatı, geçirdiği sağlık sorunları sonucunda değişti. Boynundan 5 cm’lik kitle alınan Çolak, doktorlarının sağlıklı beslenme tavsiyesi üzerine kendi gıdasını üretmeye karar verdi. Trabzon Arsin’e yerleşerek organik tarım yapmaya başlayan Çolak, tüm ürünlerini ata tohumlarından yetiştiriyor.

Ata tohumlarının verimli olduğunu ve sağlık üzerinde olumlu etkiler sağladığını fark eden Çolak, bu tohumları biriktirip çoğaltmaya başladı. Çolak, "Ben sağlıklı beslenebiliyorsam diğer insanlar neden beslenemiyor?" düşüncesiyle tohum dağıtımına başladığını belirtti. Çolak, sağlıklı gıdaya ulaşmanın herkesin hakkı olduğuna inandığını ve oluşturduğu farkındalıkla insanların pazarlarda ve marketlerde sağlıklı tohumlarla üretilmiş gıdalara ulaşmasını sağlamayı hedeflediğini ifade etti.

artvinde-ata-tohumu-dagitan-fatih-colak-1.jpg

ATA TOHUMLARININ VERİMLİLİĞİ

Çolak, ata tohumlarının verimsiz olduğu yönündeki yanlış düşüncenin aksine, bu tohumların doğru yöntemlerle ekildiğinde oldukça verimli olduğunu belirtti. Ata tohumları, daha az suya ihtiyaç duyar, kimyasal gübre kullanımı gerektirmez ve maliyeti düşürür. Çolak, "Ata tohumları doğru yöntemlerle ekilirse verimli ürünler verir ve ellerinin boş dönmeyeceklerini bilmeleri gerekir" şeklinde konuştu.

OLUMLU YORUMLARLA MOTİVE OLUYOR

Ata tohumu dağıttığı insanlardan aldıkları olumlu geri dönüşleri paylaşan Çolak, "Bu lezzeti hatırlıyorum", "Hayatımda böyle domates yemedim", "Domatesin kokusu varmış" gibi yorumların kendisini motive ettiğini ifade etti.

artvinde-ata-tohumu-dagitan-fatih-colak-2.jpg

100’Ü AŞKIN TOHUMU DAĞITIYOR

Fatih Çolak, elinde domates, fasulye çeşitleri, roka, mısır gibi 100’den fazla ata tohumu bulunduğunu belirtti. Ayrıca, Tarım Bakanlığı tarafından ata tohumları konusunda bir seferberlik başlatılması gerektiğini vurguladı. Çolak, "Sağlıklı gıda demek, sağlıklı beslenen, sağlıklı yaşayan ve hastaneye yolu az düşen insan demektir. Bu da devletin sağlık harcamalarını azaltan bir etkendir" dedi.

Fatih Çolak’ın bu çalışmaları, sağlıklı gıda üretimi ve organik tarım konusundaki farkındalığı artırarak, Türkiye genelinde büyük bir etki yaratmayı sürdürüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN