İstanbul'un en havalı AVM'siydi patronu apar topar kapattı! Bakın ünlü AVM ne oldu?

İstanbul'un en havalı AVM'siydi patronu apar topar kapattı! Bakın ünlü AVM ne oldu?

İstanbul'un en havalı Alışveriş Merkeziydi, patronu apar topar kepenkleri indirdi! Bakın o ünlü AVM'nin sonu ne oldu...

TUNACAN ATALAY

İstanbul'un simge yapılarından biri olan Sapphire AVM, uzun süre kapalı kaldıktan sonra yeniden hayata dönüyor. Ancak bu kez alışveriş merkezi olarak değil, ofis binası olarak hizmet verecek. Kiler Holding’e bağlı Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) tarafından 2011 yılında 250 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilen ve Türkiye'nin en yüksek binalarından biri olan Sapphire, kapalı olan AVM kısmını ofis alanına dönüştürme kararı aldı.

TADİLAT TAMAMLANDI, KİRALAMALAR BAŞLIYOR

İstanbul'un sembol yapılarından Sapphire AVM kapandı

Kiler Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Kiler, binanın tadilatının tamamlandığını ve bir ay içinde ofis kiralamalarına başlanacağını duyurdu. İstanbul’un 4. Levent semtinde bulunan Sapphire, ofis kiralamalarıyla bölgenin en dikkat çeken iş merkezlerinden biri olmayı hedefliyor. 42 dolarlık metrekare kira bedeliyle Levent bölgesindeki ofis piyasasında güçlü bir yer edinmeye hazırlanıyor.

AVM’NİN GEÇMİŞİ VE YENİDEN DOĞUŞU

2011 yılında büyük umutlarla açılan Sapphire AVM, zaman içinde beklenen performansı gösteremedi. Arsa sahibi ortak Mustafa Tatlıcı ile Kiler Holding arasında yaşanan anlaşmazlıklar ve bölgedeki rekabet, AVM’nin gerilemesine neden oldu. 2019 yılında Halkbank'a devredilen Sapphire AVM, 2021 yılında Kiler Holding tarafından 40 milyon dolara geri alındı, ancak AVM'yi canlandırma çabaları sonuçsuz kaldı. Bunun üzerine Kiler Holding, AVM'yi ofis binasına dönüştürme kararı aldı ve mevcut kiracılarla yollarını ayırarak AVM'yi kapattı.

CUSHMAN & WAKEFIELD RAPORU: OFİS KİRALARI ZİRVEDE

Gayrimenkul araştırma şirketi Cushman & Wakefield’ın raporuna göre, İstanbul Levent bölgesinde ofis kiraları dolar bazında son sekiz yılın en yüksek seviyesine ulaştı. A sınıfı ofislere olan talep artarken, metrekare başına kira bedeli aylık 42 dolar seviyesinde seyrediyor. Sapphire’in ofis alanı olarak yeniden devreye girmesi, bu yükselen talebi karşılamada önemli bir rol oynayacak.

MAVİ OKYANUS STRATEJİSİ

İstanbul'un en yüksek binasıydı! Sapphire AVM borçları yüzünden kapandı - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

Kiler Holding'in Sapphire AVM'yi ofise dönüştürmesi, sektörde "kızıl okyanustan mavi okyanusa geçiş" olarak yorumlandı. Yoğun rekabetin olduğu bir alandan, daha az rekabetin bulunduğu ofis piyasasına geçiş, firmanın stratejik bir hamlesi olarak görülüyor.

SEYİR TERASI ZİYARETÇİLERİ BEKLİYOR

Sapphire'in giriş kısmında yer alan ünlü seyir terası ise tadilattan sonra çok daha fazla ziyaretçiyi ağırlamayı hedefliyor. İstanbul'un eşsiz manzarasını sunan bu teras, ofis alanının yanı sıra turistik bir cazibe merkezi olarak da hizmet vermeye devam edecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN