Zeytin ağaçlarının yanına bu meyveyi dikin, ilaçlamayı unutun! Sineklenme ve kurtların çözümü o ağaç çıktı

Zeytin ağaçlarının yanına bu meyveyi dikin, ilaçlamayı unutun! Sineklenme ve kurtların çözümü o ağaç çıktı

Zeytin ağaçlarında görülen sineklenme ve kurtların çözümü meğer oldukça basitmiş. Çiftçiler bu duruma çözüm olarak genelde ilaçlama yöntemine başvursa da asıl çözüm o ağaç çıktı…

Zeytin sineği, zeytin ağaçları ve zeytin meyvesine zarar vererek ürünlerin boşa gitmesine yol açabiliyor. Bu durum üreticiyi zarara uğratırken resmen korkulu rüyası da oluyor. Birçok çiftçi zeytindeki bu sorun için ilaçlama yöntemini tercih etse de aslında çözümü gayet doğal bir yöntemde yatıyor…

ZEYTİN AĞACININ YANINA O AĞACI EKEN SİNEKLENME VE KURTLANMA DERDİNDEN KURTULUYOR

Zeytin sineğinin, zeytin ağacı ve meyvesine zarar vereceği dönemlerde iyice olgunlaşan incir ağaçlarının meyvesi bal dökmeye başlar. İncirin balı, zeytin sineğinin ilgisini çeker ve yönünü zeytinden incir ağacına çevirir.

yeni-proje-2-003.jpg

Yani zeytinliklerde bulunan incir ağaçları tıpkı bir paratoner gibi zeytin sineklerini üzerine çeker. İncir balını yiyen zeytin sinekleri ise bir süre sonra zehirlenir ve ölür.

Mübadele dönemi öncesinde Anadolu’nun Ege kıyılarında yaşayan Yunanların tüm zeytin tarlalarına 3-4 adet incir ağacı dikmesinin nedeni de budur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN