Tarihi dokuya darbe: 439 yıllık camiye plastik pencere

Tarihi dokuya darbe: 439 yıllık camiye plastik pencere

İstanbul'un 439 yıllık Mehmed Ağa Camii'ne sonradan plastik pencereler takıldı. Bu değişiklik, tarihi dokunun estetiğini bozduğu gerekçesiyle eleştirildi.

İstanbul Fatih'teki 439 yıllık Mehmed Ağa Camii'ne plastik pencereler takıldı. Bu değişikliğin, cami cemaati tarafından yapıldığı iddia ediliyor. Caminin son restorasyonu 2016 yılında Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilmişti.

Caminin son restorasyonu 2016 yılında Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yapıldı. Tarihçi Zafer Bilgi, plastik pencerelerin tarihi yapının estetiğine zarar verdiğini belirtti. Bilgi, caminin pencerelerine uygun malzemelerle estetik kaygıyla restorasyon yapılmasının gerektiğini vurguladı. Camii, 1585 yılında inşa edilmiş olup, daha önce 1743, 1938 ve 1982 yıllarında tadilat geçirmişti.

cami.jpg

Son restorasyonda, külliyedeki bazı pencere ve türbe pencereleri ahşap malzemeyle uygun hale getirilirken, PVC pencereler ise dikkat çekti. Fatih Belediyesi, Mehmed Ağa Çeşmesi'nde bu yıl restorasyon çalışmalarına devam ediyor. Bilgi, bu tür müdahalelerin modern dünyanın kadim kültürle uyumsuz olduğunu ve bu konudaki sorunların kamuoyuna duyurulması gerektiğini ifade etti.

cami-iki.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN