Öğretmenlerin ek ders ücreti belli oldu: Bir çorba parası bile değil! Yeni eğitim sezonuna buruk başlıyorlar

Öğretmenlerin ek ders ücreti belli oldu: Bir çorba parası bile değil! Yeni eğitim sezonuna buruk başlıyorlar

Yeni eğitim-öğretim sezonuyla birlikte öğretmenlerin alacağı ek ders ücreti belli oldu. Geçen sezon 105 TL olarak ödenen ek ders ücretinde artışa gidildi. İşte, ek ders ücreti 2024...

Yeni eğitim öğretim dönemi, 9 Eylül 2024 Pazartesi günü başlıyor. Öğretmenler yaz tatilinden çıkıp eğitim hayatına adapte olmak için toparlanmaya başladı.

Memurlara yapılan maaş zammının ardından kadrolu ve sözleşmeli öğretmenler ek ders ücretine gelecek olan zammı bekliyor. Öğretmenlerin, normal çalışma saatleri veya görev tanımları dışında verdiği dersler için aldıkları ek ödemeyi ifade eden ek ders ücreti yapılan zam öncesi 105 TL olarak ödeniyordu.

Gazeteduvar'da yer alan habere göre, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda çalışan öğretmenler, belirlenen haftalık ders saatlerinin üzerinde verilen dersler için ek ders ücreti hakkı kazanıyor.

EK DERS ÜCRETİ NE KADAR 2024?

Bu ücretin miktarı, öğretmenlerin statülerine (kadrolu, sözleşmeli), eğitim seviyelerine ve verilen ek ders saatlerine göre değişiklik gösteriyor. Öğretmenlerin maaşlarına ek olarak ödenen, ek ders ücretleri maaş zamları veya ekonomik düzenlemelerle değişebilir.

2024 Temmuz ayı zammı öncesi öğretmenlere ödenen ek ders ücreti 105 TL iken, yüzde 19.31'lik artış sonrası ortalama 20 TL oranında arttı. Bu durumda yeni oranlarla birlikte ek ders ücreti 125 TL olarak hesaplara yansıdı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN