Soğan ve sarımsaklar aylarca çürümeden taze kalıyor! Sırrı yanına bir tutam eklemekmiş

Soğan ve sarımsaklar aylarca çürümeden taze kalıyor! Sırrı yanına bir tutam eklemekmiş

Soğan ve sarımsağı taze bir şekilde saklamanın yöntemi meğer çok basitmiş! Soğan ve sarımsaklar aylarca çürümeden taze kalıyor! Lezzetiyle nam salıyor ama hemen bozuluyor. Sırrı yanına bir tutam eklemekmiş...

Kokusuyla girdiği her yemeği lezzetlendiren soğan ve sarımsağın faydaları da saymakla bitmez. Ancak saklaması zor olan bu sebzeler bozulmaya oldukça meyillidir.

SOĞAN VE SARIMSAK NASIL SAKLANMALI?

Soğan ve sarımsağı uzun süre taze tutmanın ilk adımı, onları doğru koşullarda saklamaktır. Bu gıdaların kuru, serin ve güneş ışığından uzak bir ortamda muhafaza edilmesi gerekmektedir. Nemli ve sıcak ortamlarda hızla bozulabilen soğan ve sarımsak, bu şekilde saklandığında daha uzun süre taze kalabilir.

Soğan ve sarımsağın tazeliğini korumanın doğal yöntemlerinden biri de kaya tuzu kullanmaktır. Saklama kabının içerisine bir tutam kaya tuzu eklemek, bu gıdaların bozulma sürecini yavaşlatır. Kaya tuzu, içerdiği sağlıklı bileşenler ve mineraller sayesinde soğan ve sarımsağın tazeliğini koruyarak daha uzun süre kullanılabilir hale getirir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN