Sallasanız bile dökülmüyor! Taş gibi yoğurdun sırrı ifşa oldu: Bunu bilen hazır yoğurda el sürmüyor

Sallasanız bile dökülmüyor! Taş gibi yoğurdun sırrı ifşa oldu: Bunu bilen hazır yoğurda el sürmüyor

Sallasanız bile dökülmez, ters çevirseniz akmaz! Taş gibi yoğurdun sırrı ifşa oldu! Bunu bilen hazır yoğurt almaktan vazgeçecek...

Yoğurdu sallasanız bile dökülmez, ters çevirseniz akmaz! Taş gibi yoğurdun sırrı ortaya çıktı. Bu yöntemi bilenler artık hazır yoğurt almayacak.

YOĞURDUN KIVAMINI ARTIRAN PÜF NOKTALARI

Yoğurdun taş gibi olmasının sırrı, bazı basit ama etkili püf noktalarında saklı. İlk olarak, yoğurdun yoğunluğunu artırmak için biraz tuz ve biraz şeker eklemek gerekiyor. Bu malzemeler, yoğurdun daha kıvamlı olmasını sağlıyor.

Bir diğer önemli adım ise yoğurdu mayalarken fırın kullanmak. Mayalanacak yoğurdu ağzı açık bir şekilde fırına koyun. Fırının hafif sıcaklığı, yoğurdun ideal kıvama gelmesini sağlıyor. Bu yöntemle yapılan yoğurt, marketlerden alınan hazır yoğurtlardan çok daha lezzetli ve sağlıklı oluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN