Uzun yıllardır MS (Multiple Skleroz) hastalığıyla mücadele eden Harun Akaröz (52), 27 Temmuz (2024) Cumartesi günü yaşamını yitirmişti. Safiye Soyman, acı olaydan 20 gün sonra sahnelere dönme kararı aldı. Bu kararı nedeniyle eleştirilerin hedefi olan hedefi olan Soyman, 'Anneliğimi kimse eleştiremez' diyerek sert çıktı.
Şarkıcı Safiye Soyman'ın 24 yıldır MS hastalığı ile mücadele eden oğlu Harun Akaröz, 26 Temmuz'da Burdur'da fenalaşıp hastaneye kaldırılmıştı. Akaröz, 27 Temmuz'da solunum yetmezliğine bağlı olarak hayatını kaybetmişti.
Safiye Soyman oğlunun vefatının ardından ilk kez konuştu: Bir aydır kalbim ağzımdaydı
'SAHNE HİÇBİR ZAMAN KAPANAMAZ'
Oğlunu kaybetmesinin üzerinden 20 gün geçen Safiye Soyman, sahnelere geri dönme kararı aldı. Soyman, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımda, "Oğlum benim hep sahnede olmamı isterdi... Biz sanatçılar için sahne hiçbir zaman kapanamaz. Oğlum için yine ayağa kalktım. Kayseri'den size sevgiler... Benim canlarım sizlere her zaman samimi ve duygularımla... Bu işlere daha önce 6 ay önce almıştım ve sözleşmelerim vardı. Hayat devam ediyor hangi meslekte olursa olsun" ifadelerini kullandı.
Soyman'ın kararı eleştirilere sebep oldu. Ünlü isme sosyal medyada "Bence oğlunuz, 'Annem beni çabuk unuttu' diye üzülürdü", "En azından 40'ı çıksaydı", "Sahne kaçmıyor, yazık", "'Canım sahneye çıkmak istedi' dese daha samimi olurdu" gibi eleştiriler yapıldı.
'ANNELİĞİMİ KİMSE TARTIŞMASIN'
63 yaşındaki Safiye Soyman kendisini eleştirenlere 'Aramızda Kalmasın' programında şu yanıt verdi
"Yorumları okudum. Bazıları çok acımasız. Anneliğimi kimse eleştiremez. Bunu yapanları Allah’a havale ediyorum. Acıyı kimin nasıl yaşadığı, taşıdığı bilinmez. Böyle bir acıda ahkam kesilmez. Oğlum için 25 yıl mücadele ettim. Bu ölüme hazırdık. Yavrumu Allah daha fazla çektirmeden yanına aldı. Benim acım son nefesime kadar devam edecek. Anneliğimi kimse tartışmasın, herkes işine baksın."
MS NEDİR?
MS (Multipl Skleroz) hastalığı, merkezi sinir sisteminde etkili olan, ataklarla belirti veren bir hastalıktır. Felç, körlük gibi sonuçlara sebep olabilen hastalık kişiden kişiye farklılık gösterir. Kroniktir ve tedavisi bulunmaz.