Haşlanmış patatesin kabuğunu tek hamlede soymak için deneyin! Kağıt gibi hemen ayrılıyor

Haşlanmış patatesin kabuğunu tek hamlede soymak için deneyin! Kağıt gibi hemen ayrılıyor

Haşladığımız patateslerin kabuğunu soymak için saatler harcamanıza gerek kalmadı. Üstelik sıcak bir şekilde kabuğunu soymak da can sıkıcı oluyor. Yıllarca bu yöntemi bilmediğiniz için çok üzüleceksiniz. İşte patatesin kabuğunu kağıt gibi çıkaran o yöntem…

Haşlanmış patateslerin kabuğunu soymak için sıcak sıcak kolları sıvalamanıza gerek kalmayacak. Patatesin sıcak oluşu elinizi yakarken kabuklarda yarım yamalak soyuluyor. Oysa bu yöntem ile ne kabuklar yarım kalıyor ne de elimiz yanıyor. Tüm kabuklar saniyeler içerisinde çıkıyor üstelik tamamen doğal yöntemler kullanılıyor. İşte patatesin kabuğunu kağıt gibi çıkaran o yöntem…

PATATESİN KABUĞUNU SOYMA YÖNTEMLERİ

Buzlu suda bekletmek: Haşladığımız patateslerin kabuklarını kolay bir şekilde soymak için buzlu su yönteminden yararlanabilirsiniz. Bu işlem doğrultusunda patatesleri hızlı bir şekilde soymak için ilk önce kabın içerisine su ekleyiniz üzerine buz koyunuz. Ardından buzlu suya patatesleri koyarak 5 saniye kadar bekletmeniz gerekecek. Bu işlemin ardından kabukların hızlı bir şekilde soyulduğunu göreceksiniz.

Patates En Çabuk Nasıl Haşlanır, Püf Noktaları - Yemek.com

Çizerek soğutun: Patatesleri kabuklardan ayırmak için önce çizin sonra soğutun. Patatesleri soğuması için su içerisine aldıktan sonra tamamen soğumadan çıkarıp ortasına dikey bir çizgi atınız. Ardından patatesleri yeniden suya koyarak bir süre sonra hızlı bir şekilde soyabilirsiniz.

patates-kabuk-soymak-kapak.jpg

Tuz: Kabuklarından ayrılmamış patatesleri haşlarken tencerenin içerisine bir miktar tuz ekleyiniz. Bu işlem ile birlikte kabukların daha hızlı bir şekilde soyulduğunu fark edeceksiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN