Bu levhayı görenler yolunu değiştirecek! Yeni trafik levhası tanıtıldı: Bakın ne anlama geliyormuş?

Bu levhayı görenler yolunu değiştirecek! Yeni trafik levhası tanıtıldı: Bakın ne anlama geliyormuş?

Bu levhayı görenler artık yolunu değiştirecek! Trafik levhalarına bir yenisi daha ekleniyor! Yeni trafik levhası tanıtıldı! Bakın o trafik levhasının anlamı neymiş...

Avrupa Birliği, trafik güvenliğini artırma amacıyla "R-33" isimli yeni bir trafik levhasını tanıttı. Beyaz bir zemin üzerinde, dalgalı çizgilerin arasında kaybolmuş bir arabanın yer aldığı bu sembol, sürücüleri tehlikeli hava koşulları konusunda uyaracak. R-33 levhası, özellikle duman, sis, yağmur ve kar gibi görüşü azaltan ya da yol koşullarını zorlaştıran hava durumları için yol kullanıcılarını bilgilendirmeyi amaçlıyor.

trafik-isareti.png

Bu yeni levhanın, özellikle yoğun sis ve yağışın sık yaşandığı bölgelerde sürücülerin daha dikkatli olmalarını sağlamak için kullanılacağı açıklandı. AB yetkilileri, R-33 ile trafik kazalarının önlenmesine katkı sağlamayı hedeflediklerini belirtti. Levhanın kısa süre içinde birçok ülkede yollara yerleştirilmesi planlanıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN