Benzinli araçların sonu geliyor! Petrol ve doğalgaz zengini ülkede şok eden sonuç: Benzinlileri geride bıraktı

Benzinli araçların sonu geliyor! Petrol ve doğalgaz zengini ülkede şok eden sonuç: Benzinlileri geride bıraktı

Elektrikli araçlardan sonra herkes benzinli araçları bırakmaya başladı! Benzinli araçların sonu mu geliyor? Petrol ve doğalgaz zengini ülkede öyle bir sonuç çıktı ki! Benzinlileri geride bıraktı...

Norveç Karayolu Trafik Bilgi Konseyi'nin açıkladığı verilere göre, ülkede 2,8 milyon kayıtlı binek araçtan 754 bin 303'ü elektrikli, 753 bin 905'i ise benzinli araç olarak kaydedildi. Bu gelişme, petrol ve doğalgaz üretiminde Avrupa'nın en büyük ülkelerinden biri olan Norveç’in elektrikli araçlara gösterdiği yoğun ilgiyi bir kez daha ortaya koydu.

6 YILDA 3,1 MİLYON ELEKTRİKLİ ARAÇ OLMASI BEKLENİYOR

Why Electric Cars Are Better for the Environment | Earth.Org

Norveç, günlük 4 milyon varil eşdeğerinde petrol üretimi yaparken, 2030 yılında karbon nötr olmayı hedefliyor. 2025 yılına kadar petrol ve doğalgaz yatırımlarında güçlü bir artış beklenmesine rağmen, elektrikli araç kullanımı ülke genelinde hızla artıyor. Tahminlere göre, Norveç yollarında 2030'a kadar 3,1 milyon elektrikli aracın olması bekleniyor.

ELEKTRİKLİ ARAÇ KULLANIMINA BÜYÜK DESTEK

Level 1, 2, and 3 Charging - The Three Types of Electric Vehicle Chargers - EV Charging Summit Blog

Elektrikli araç satın alımlarında vergi avantajları sunulan Norveç'te, araç sahipleri birçok bölgede ücretsiz şarj imkânına sahip. Ülkede satılan her 10 araçtan 9'u elektrikli araç olup, devlet bu dönüşümü her alanda teşvik ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN