Bankalara para yatıracaklar dikkat! Artık herkese mecburi oluyor: İslam Memiş duyurdu

Bankalara para yatıracaklar dikkat! Artık herkese mecburi oluyor: İslam Memiş duyurdu

Bankaya para yatırmadan önce artık bunu yapmanız gerekecek! Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş duyurdu! Artık herkese mecburi olacak! Bunu yapmayan para yatıramayacak...

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, bankalara para yatırmayı düşünen vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu. Yeni devreye giren düzenlemeyle birlikte, artık bankaya getirilen nakit paranın kaynağının belgelenmesi gerekecek.

NAKİT PARA İÇİN BELGE ZORUNLULUĞU

ATM'den para çekecekler dikkat!

Yeni Söke’nin haberine göre; yeni düzenlemede bankalarda döviz bozdurma, altın satışı ya da gayrimenkul işlemleri gibi para hareketlerinde müşterilerin işlemlerini belgelendirmesi zorunlu hale getirildi. Örneğin, döviz bozdurma işlemleri için döviz fişi, altın satışı için fatura ya da ev ve araba gibi mülklerin satış belgeleri bankalardan talep edilecek. İslam Memiş, daha önce bu sorgulamaların yapıldığını ancak tam anlamıyla uygulanmadığını belirterek, bankaların artık müşterilerden paranın kaynağına dair belgeler isteme konusunda çok daha titiz olacağını vurguladı. Banka çalışanları, işlemlerin gerekçesini sorma yetkisine sahip olacak.

DİJİTAL PARA DÖNEMİ BAŞLIYOR

Banka ATM'si bozuldu, müşterileri 40 milyon dolardan fazla para çekti - Son Dakika Haberleri

İslam Memiş, sadece nakit işlemler değil, aynı zamanda dijital paraya geçiş sürecine de dikkat çekti. Memiş’in açıklamalarına göre, önümüzdeki yıllarda kağıt paraların dolaşımı azalacak ve dijital para birimleri daha yaygın hale gelecek.

İslam Memiş, özellikle yüklü miktarda nakit parayla işlem yapmak isteyenleri uyararak, bankalara götürülecek nakit paraların belgelendirilmesinin artık zorunlu hale geldiğini belirtti. Memiş, belgelenemeyen veya kaynağı açıklanamayan paralarla işlem yapmanın zorlaştığını ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN