Altından 10 kat fazla getirisi var! Ne dolar ne borsa ne de arsa... Yatırımı buna yapan köşeyi hızlı dönüyor

Altından 10 kat fazla getirisi var! Ne dolar ne borsa ne de arsa... Yatırımı buna yapan köşeyi hızlı dönüyor

Bu yatırım aracının getirisi altından 10 kat daha fazla! Ne dolar ne borsa ne de arsa! Yatırımı buna yapan köşeyi hızlı dönüyor...

2024 yılında Bireysel Emeklilik Sistemi'nde (BES) biriken 1,13 trilyon TL'lik toplam fonun %32'si, yani yaklaşık 362 milyar TL'si altın fonlarına yönlendirildi. Jeopolitik gerilimler ve ABD Merkez Bankası'nın (FED) faiz indirimleri, altın fiyatlarının yükselmesine neden olurken, altına dayalı BES fonları da yatırımcılara ciddi getiriler sağladı.

2024'ün ilk dokuz ayında gram altının %50'lik değer kazanması, BES'teki altın fonlarına da yansıdı. 1 Ekim itibarıyla sistemdeki toplam birikim 1 trilyon 132 milyar TL’ye ulaşırken, altın fonları bu miktarın büyük bir kısmını oluşturdu.

2024 YILINDA EN ÇOK GETİRİ SAĞLAYAN ALTIN FONLARI

100 Milyon Dolar Yatırım Alacağı İddia Edilen Bu Altcoin Yükselişe Geçti! - Bitcoin Sistemi

  • QNB Altın Emeklilik Fonu (CFA): %59,67 getiri
  • AXA Hayat Altın Katılım Fonu (HEA): %50,42 getiri
  • AGESA Hayat Altın Katılım Fonu (GEV): %50,37 getiri
  • Katılım Emeklilik Altın Fonu (KEF): %50,35 getiri
  • FİBA Altın Emeklilik Fonu (GRA): %50,13 getiri

ALTIN FİYATLARINDAKİ GELİŞMELER

Altın fiyatları yükseldi – Yeni Yaşam Gazetesi | Yeni Yaşam

3 Ekim 2024 sabahında gram altın 2.920 TL seviyesinden işlem görmeye başlarken, Kapalıçarşı’da gram altın 3.045-3.095 TL aralığında satılmaya devam ediyor. Aynı dönemde çeyrek altın 5.050 TL, yarım altın 10.090 TL, tam altın ise 20.110 TL’den alıcı buluyor. Küresel piyasalarda ons altın ise 2.655 dolar civarında seyrediyor.

FED’İN FAİZ İNDİRİMİ VE JEOPOLİTİK RİSKLER

Fed bu yıl faizi kaç adımda indirecek? Fed üyesinden net açıklama - Son Dakika Ekonomi Haberleri

FED’in faiz indirimlerine dair beklentiler ve jeopolitik gerilimler altın fiyatlarının yükselmesinde önemli rol oynadı. ABD’de açıklanan istihdam verileri ve Richmond FED Başkanı Thomas Barkin’in enflasyonla mücadelenin sürdüğüne dair açıklamaları da altın piyasalarına yön veriyor. Orta Doğu’da devam eden çatışmalar ve İran'a yönelik olası müdahale senaryoları da altın fiyatlarını etkileyen faktörler arasında yer alıyor.

Analistlere göre, gram altında 2.910 TL, ons altında ise 2.640 dolar seviyeleri kritik destek noktaları olarak öne çıkıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN