İstanbul’da yaşamanın aylık maliyeti 71 bin 431 lira

İstanbul’da yaşamanın aylık maliyeti 71 bin 431 lira

Enflasyon döviz kurlarının yükselişi derken Türkiye’de hayat pahalılığı gözle görülür şekilde büyüyor. Özellikle kira ve gıda fiyatlarının uçtuğu İstanbul’da artık yaşamak oldukça zor. İPA'ya göre, İstanbul’da yaşamanın maliyeti bir önceki aya göre yüzde 3,62, geçen yılın aynı ayına göre ise yüzde 60,30 oranında arttı. İstanbul’da dört kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti 71 bin 431 lira olarak hesaplandı. Temel tüketim maddelerinde en fazla artış yüzde 69,42 ile Et ve Kıymada oldu.

Türkiye’de hayat pahalılığı gözle görülür şekilde artıyor. Kira ve gıda fiyatlarındaki artış vatandaşın belini bükmeye devam ediyor. Son olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) bağlı İstanbul Planlama Ajansı (İPA), 'Yaşam Maliyeti Araştırması'nı açıkladı. Rakamlar, vatandaşların hayat pahalılığı ile mücadelesini rakamlarla ortaya koydu.

İstanbul Planlama Ajansı'nın (İPA) İstanbul'da Yaşam Maliyeti - Eylül 2024 raporuna göre kentte 4 kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti bir önceki aya göre yüzde 3,62, geçen yılın aynı ayına göre ise yüzde 60,30 oranında artış göstererek 71 bin 431 liraya ulaştı.

ET-KIYMA ÜRÜNLERİ YILLIK BAZDA %69,42 ORANINDA ARTTI

Temel tüketim maddelerinin bir önceki yılın Eylül ayına göre fiyat artışlarına bakıldığında en çarpıcı fiyat artışlarından birinin %69,42 artış oranı ile Et-Kıyma ürün fiyatlarında yaşandığı görüldü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN