Dolaplardan tek bir güve bile çıkmayacak! Bakliyat, makarna, kıyafet… Güve yanından geçemeyecek

Dolaplardan tek bir güve bile çıkmayacak! Bakliyat, makarna, kıyafet… Güve yanından geçemeyecek

Bakliyatta, makarna hatta kıyafetlerde bile oluşan güvelere kısa sürede etkili bir çözüm önerisi ile geldik. Özellikle yiyeceklerin içerisinde oluşan güveler can sıkıcı bir hal alırken güvelerin kökünü kurutan doğal yöntem keşfedildi. İşte güveden kurtulmanın en etkili çözümü…

Evinizin belirli bir alanında kelebek dolaştığını görüyorsanız güveden şüphelenebilirsiniz. Evdeki kuru ürünlerde ya da kıyafetlerde oluşabilen güve problemi büyük bir soruna yol açabilir. Ürünlerinizi güve gibi büyük bir problemden korumak için izleyebileceğiniz o yöntem belli oldu. Evdeki depolama koşulları, temizlik alışkanlıkları gibi durumların yanı sıra yapısal faktörler de güve oluşumunu tetikleyebiliyor. İşte güveden kurtulmanın en etkili çözümü…

GÜVELER EVİNİZE UĞRAMAYACAK

Gıda ürünlerindeki depolama koşulları ile birlikte açıkta bırakılan ve düzensiz bir şekilde saklanan gıdalar güvelerin çoğalmasına neden olmaktadır. Un, makarna, pirinç, kuru meyve ve sebzelerle birlikte kuruyemiş gibi gıdalarda da güvelenme problemi görülebiliyor.

bakliyat-2.jpg

Mutfak eşyalarını düzenli olarak temizlenmemesi ile birlikte evdeki atıkların da temizlenmeme durumu güve oluşumunu tetiklemektedir. Yiyecek kalıntıları ve lekeler güve ve zehirli güvenin oluşumunu tetikliyor. Bunun yanı sıra evin nemli olması, çatlaklar ve delikler de güvelerin içeri girmesini ve çoğalması için ortam hazırlamaktadır. Her detaya dikkat etmenize rağmen evde güve problemi varsa yalnızca iki doğal malzeme ile güvelerin kökünü kurutabilirsiniz.

2 MALZEMELİ DOĞAL ÇÖZÜM

Güve gibi zararlı böcekleri ürünlerinizden uzak tutmak için uygulayabileceğiniz etkili ve doğal çözüm yöntemleri bulunuyor.

Zararlı böceklerin dolaptaki giysilere veya mutfak dolaplarına zarar vermemesi için portakal ve karanfilin güve uzaklaştırıcı etkisinden yararlanabilirsiniz. Her iki bileşenin de doğal olarak güveyi uzak tutucu bir yapıya sahip olduğu biliniyor.

portakal-kabugu-karanfil.jpg

Portakalın içerisinde bulunan doğal yağlar hoş olmayan bir koku yayarken güvelerde bu alanda uzak duruyor. Karanfildeki güçlü ve keskin koku da güveleri uzaklaştırmak için etkili bir çözüm önerisi olmaktadır.

Portakal kabuğunu soyduktan sonra karanfiller görülmeyecek şekilde içerisine batırınız. Daha sonra giysi dolaplarına çekmecelere mutfak dolaplarına ya da güvelerin sıkça görüldüğü alanlara yerleştirerek güve probleminden kurtulabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN