Aşırı sıcaklar buzdolaplarını bozuyor! Bunu yapmayanlar yenisini almak zorunda kalabilir

Aşırı sıcaklar buzdolaplarını bozuyor! Bunu yapmayanlar yenisini almak zorunda kalabilir

Aşırı sıcaklar yüzünden buzdolapları bozuluyor! Bunu yapmayanlar ise yenisini almak zorunda kalabilir! İşte buzdolabı kullanım önerileri...

Bursa Soğutucu-Bobinaj-Elektrikli Ev Aletleri Yapımcı ve Onarımcıları Odası Başkanı Mehmet Topak, aşırı sıcakların sadece klimaları değil, gıdaların korunmasında kritik rol oynayan buzdolaplarını da olumsuz etkilediğini açıkladı. Topak, özellikle yaz aylarında buzdolaplarındaki arızaların arttığını ve bu durumun genellikle hatalı kullanımdan kaynaklandığını belirtti.

BUZDOLAPLARINDAKİ ARIZALARIN SEBEBİ SICAKLIK

Buzdolabı Gövdesi ve Yanları Çok Isınıyor Cevapları Burada

Topak, buzdolaplarının dış ortam sıcaklığına bağlı olarak çalıştığını vurguladı. Dış ortam sıcaklığının artması, buzdolaplarının arızalanmasına neden olabiliyor. Normalde gün içinde 5-6 saat dinlenen buzdolaplarının yaz aylarında çalışma süresinin iki saate kadar düştüğünü belirtti. Dış sıcaklık 24 derecenin üzerinde olduğu sürece buzdolabının çalışma süresi artıyor. En küçük arızaların maliyetinin 50 TL'den başladığını, motor yanması durumunda bu maliyetin daha da yükselebileceğini açıkladı.

BUZDOLAPLARININ DOĞRU KULLANIMI İÇİN ÖNERİLER

Yıllardır yanlış biliniyormuş: Buzdolabına asla koymamanız gereken 8 besin!

Topak, buzdolaplarındaki arızaları ve yüksek elektrik tüketimini önlemek için bazı bilinçli kullanım önerilerinde bulundu. Yanlış kullanımın elektrik tüketimini yüzde 30 oranında artırabileceğini vurgulayan Topak, şunları ifade etti:

  • Mutfak Havalandırması: Buzdolabının bulunduğu ortamda ocak ve fırın sürekli çalışmamalıdır. Mutfak bölgesinin açık ve hava akımının sağlanması önemlidir.
  • Buzdolabı ile Duvar Arası: Buzdolabı ile duvar arasında yaklaşık 10 santimlik bir boşluk bırakılmalıdır.
  • Alışveriş ve Depolama: Buzdolabı, haftalık yerine günlük alışverişlerle doldurulmalıdır. Ürünler bir kerede değil, azar azar yerleştirilmelidir. Dondurucu bölümü de yavaş yavaş doldurulmalı, tüm ürünler aynı anda konulmamalıdır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN