Aktarlardaki mucize: Göbek yağlarını eritiyor, karaciğer yağlanmasını önlüyor! Meğer ne çok faydası varmış

Aktarlardaki mucize: Göbek yağlarını eritiyor, karaciğer yağlanmasını önlüyor! Meğer ne çok faydası varmış

Son dönemde adını sıkça duymaya başladığımız yoğurtlu zerdeçal vücut ve zihin açısından oldukça yararlar sağlıyor. Yoğurtlu zerdeçal, yiyecek olarak ve bakım rutinlerinde kullanılabilen faydalı bir karışım olarak tercih ediliyor. İşte, yoğurtlu zerdeçalın sağlığa faydaları...

Zerdeçal, içinde barındırdığı beta karoten, A, C, E, B1, B2, B3 ve B9 vitaminleri dolayısıyla şifa deposu. Ayrıca içeriğindeki kurkumin maddesi sağlığa oldukça faydalı. Bu maddenin kansere karşı koruyucu özelliğe sahip.

Bu maddenin açığa çıkması için bir yağ kaynağıyla birlikte tüketilmesinde fayda var. Yoğurtta bulunan yağ ve diğer maddeler dolayısıyla kurkuminin sağlığa yararlı özelliklerinden faydalanır. Özellikle son yıllarda oldukça popülerleşen yoğurtlu zerdeçal da iki faydalı besinin bir araya gelmesiyle tam bir sağlık deposu olma özelliği taşıyor.

Haberturk'te yer alan habere göre, yoğurtlu zerdeçal kürü yağ yakımına destek olması özelliğiyle biliniyor. Bu sayede kilo kontrolüne yardımcı besinler arasında yer alır.

YOĞURTLU ZERDEÇALIN FAYDALARI NELER?

* Vücuttaki iltihapları giderici özelliği var, iltihap oluşumunu da önler

* Sindirim sistemini düzenler; şişkinlik, kabızlık şikayetlerinin önüne geçer

* Kilo kontrolü üzerinde etkili, yağların eritilmesine yardımcı olur, tok tutucu özelliği sayesinde çok fazla yemek yenilmesinin de önüne geçer

* Vücuttaki toksinlerin atılmasını sağlar, bu sayede vücuttaki zararlı maddeler atılır ve vücut temizlenir

* Bağışıklığı güçlendirir

* Karaciğer yağlanmasına iyi gelir

* Kan şekerini düzenler

* Vücuttaki toksinlerin atılmasına verdiği destek sayesinde cildi güzelleştirir

YOĞURTLU ZERDEÇAL CİLDE İYİ GELİR Mİ?

Yoğurtlu zerdeçal aynı zamanda cilde iyi gelmesi özelliğiyle de bilinir. Hem yiyecek olarak kullanıldığında, hem de maskesi yapıldığında cildi güzelleştiren bir madde. Yoğurtlu zerdeçal maskesi tarifi şöyle:

2 yemek kaşığı yoğurt, 1 çay kaşığı zerdeçal, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ve 1 tatlı kaşığı bal iyice karıştırılarak macun kıvamına getirin. Cilde uygulanarak kurumasını bekleyin. Ardından ılık suyla yıkayın. Bu maskenin özellikle cildi nemlendirir.

YOĞURTLU ZERDEÇAL FAZLA TÜKETİLİRSE NE OLUR?

Yoğurtlu zerdeçal tüketiminin abartıldığı durumlarda ishale neden olabilir. Bu nedenle dikkatli kullanılmasında fayda var.

Zerdeçal uzun bir süre boyunca, çok yüksek bir dozda kullanıldığında; ağız kuruluğu, mide ağrısı, mide bulantısı, ishal, baş ağrısı veya gaza neden olabilir. Zerdeçal kanın pıhtılaşmasını yavaşlatabilir. Bu, kanama bozukluğu olan kişilerde morarma ve kanama riskini artırabilir.

Uzmanlara göre 1 çay kaşığı zerdeçal tüketmek yeterli. 1 çay kaşığından fazlasını tüketmek fayda sağlamadığı gibi zarara da yol açabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN