Yerli Malı Haftası nedir, ne zaman başlıyor? 2022 Yerli Malı Haftası önemi ve anlamı

Yerli Malı Haftası nedir, ne zaman başlıyor?  2022 Yerli Malı Haftası önemi ve anlamı

12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanan Yerli Malı Haftası'na kısa bir süre kaldı. Yerli malı haftasında ülkede üretilen ürünler öğrencilere tanıtılırken ülkenin bitki örtüsü çeşitliliği de anlatılmaktadır. Yerli Malı Haftası nedir? soruları akıllarda yer edilirken ne zaman başladı da merak ediliyor? İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar…

İlk ve ortaokullarda kutlanan Yerli Malı Haftası hakkında araştırmalar hız kazandı. 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanan Yerli Malı Haftası öğrencilerin dikkatini de yer alıyor.1983 yılında Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası adı ile ortaya çıkan Yerli Malı Haftası’nda ülkenin zenginliklerinin çocuklara tanıtılması amaçlanır. İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar…

YERLİ MALI HAFTASI NEDİR?

Resmi adı ile Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası olan bu özel gün halk arasında Yerli Malı Haftası olarak bilinir. Yerli Malı Haftası, 12-18 Aralık tarihleri arasında Türkiye'deki tüm okullarda kutlanan belirli günler ve haftalarda biri olarak karşımıza çıkmaktadır.

I. Dünya Savaşı'ndan sonra ekonomik sıkıntıları artması ve yabancı ülkelere para akışının engellenmesi ile toplum tutum bilincini oluşturmaya başlamıştır. Bu amaç doğrultusunda Atatürk başkanlığında 1923 yılında İzmir İktisat Kongresi bir araya geldi. Toplanan kongre de bağımsızlığının korunmasına, yerli mallar üretilmesine ve kullanılmasına karar verildi. 12 Aralık 1929 tarihinde dönemin başbakanı İsmet İnönü TBMM'de bir konuşma gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen konuşmada ulusal ekonomi hakkında açıklamalar yapan İnönü, yerli malı ve tutumlu olma konularında da açıklamalarda bulundu. 1946 yılından itibaren Yerli Malı Haftası olarak kutlanmaya başlayan 12 Aralık tarihi 1983 yılında Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası adını aldı.

Yerli Malı Haftası Nedir

Bu özel günün amacı yerli tüketimin bilinçli olarak arttırılmasını sağlamak ve tutumlu bireyler yetişmesini sağlamaktır. 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanan Yerli Malı Haftası’nda yatırım yapmanın ve yerli malı kullanmanın önemine vurgu yapılır. İhtiyaçların harcanması doğrultusunda arta kalan paranın yatırım yapılması gerektiği anlatılır. Ülke içerisinde tüketilecek ürünlerinde ülkede üretilen ürünlerden oluşması tavsiye edilir. Bu doğrultuda hem ülke ekonomisine katkı sağlanmalı hem de ülke çeşitliliği arttırılmalıdır. Genç nesillerin bilinçli tüketici olması için Yerli Malı Haftası oldukça büyük bir öneme sahiptir.

YERLİ MALI HAFTASI ANLAM VE ÖNEMİ NEDİR?

Yerli Malı Haftası’nda okullarda öğretmenler ve öğrenciler arasında çeşitli etkinlikler yapılmaktadır. Yerli tüketim yapılması konusunda vurgu yapılırken aynı zamanda öğrencilerin tutumlu ve bilinçli bir tüketici olması da amaçlanır.

1946 yılında bu zamana kadar gelen Yerli Malı Haftası ekonomik krizlerin yaşanmaması, yabancı ülkeleri aşırı akışı olmaması ve bilinçli tüketicilik kavramının gelişmesi için kutlanmaktadır.

Yerli Malı Haftası Amacı Nedir

Türkiye'nin bütün okullarında 12 Aralık tarihinden itibaren kutlanmaya başlanan Yerli Malı Haftası, okullarda düzenlenen etkinlikler ile eğlenceli bir hale getirilir.Yapılan bu güzel günde öğrencilere tüketilecek ürünler için detaylı bilgi verilirken aynı zamanda ailelerin evlerden getirdiği yiyecekler ile de güzel etkinlikler yapılır. Öğrenciler Yerli Malı Haftası hakkında şiirler ve yazılar okurken bilgilendirici metinler de öğrencilere aktarılır. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN