Karadenizlilerin kimse bilsin istemediği cennet! Filmlerde bile böyle güzellik yok... Turistler dolmadan gidin

Karadenizlilerin kimse bilsin istemediği cennet! Filmlerde bile böyle güzellik yok... Turistler dolmadan gidin

Burası resmen Karadeniz’in ikinci Sümela Manastır’ı! Karadenizlilerin kimse bilsin istemediği cennet! Bilenlerin gözbebeği oluyor! Duyan turistler dünyanın dört bir yanından geliyor ve gören hayran kalıyor. Filmlerde bile böyle güzellik yok... Turistler dolmadan gidin...

Artvin’in Karçhal Dağı eteklerinde, ziyaretçilerine tarihte yolculuk imkanı tanıyan 1100 yıllık Kilayet Manastırı, zengin kültürel mirası ve benzersiz mimarisiyle görenleri kendine hayran bırakıyor. Yerli ve yabancı turistlerin gözbebeği haline gelen bu tarihi yapı, bölgenin kültürel ve tarihi değerlerinin korunması ve tanıtılması açısından büyük önem taşıyor.

KİLAYET MANASTIRI: TARİH VE DOĞA İÇ İÇE

Karçhal Dağı’nın eteklerinde yer alan Kilayet Manastırı, tarih boyunca pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış olup, bugün de mimarisiyle hayranlık uyandırmaya devam ediyor. 1100 yıllık geçmişiyle dikkat çeken manastır, ziyaretçilerine tarihi bir yolculuk sunarken, aynı zamanda doğa yürüyüşçüleri ve fotoğrafçıların da ilgi odağı haline gelmiş durumda.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN