Sıcaklıklar bastırdı cilt sağlığı tehlikeleri arttı! Uzman isim sağlık anahtarını paylaştı: “Güneşin zararlı etkilerine dikkat”

Sıcaklıklar bastırdı cilt sağlığı tehlikeleri arttı! Uzman isim sağlık anahtarını paylaştı: “Güneşin zararlı etkilerine dikkat”

Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte cilt sağlığı tehlikeleri de ortaya çıkmaya başladı. Güneşten kaynaklı ciltte oluşabilecek hasarlara karşı uyaran Saygı Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Gülden Kökümer, alınması gereken önlemleri anlattı…

Saygı Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Gülden Kökümer, sıcaklıkların artmasına bağlı olarak ortaya çıkabilecek güneş yanıkları ve alerjilerine karşı vatandaşları uyardı. Güneşin zararlı etkilerinden korunmak için yapılması gerekenleri aktaran Kökümer, “Havaların ısınması ve güneşli günlerin artmasıyla birlikte, yaz aylarında çeşitli dermatolojik rahatsızlıklarda artış gözlemlenir. Özellikle uzun kış döneminin ardından ani ve uzun süreli güneşte kalma, cilt üzerinde çeşitli sorunlara neden olabilir. Güneş yanıkları ve güneş alerjileri, erken dönemde ortaya çıkabilecek başlıca sorunlardandır. Bu durumlar bireylerin yaşam kalitesini önemli ölçüde düşürebilir. Güneş yanıkları, cildin UV (ultraviyole) ışınlarına aşırı maruz kalması sonucu ortaya çıkar. Güneş alerjisi, güneşe maruz kalma sonucu ciltte kaşıntı, kızarıklık, döküntü ve kabarcıklarla kendini gösteren bir reaksiyondur” dedi.

gunesin-zararli-etkilerinden-korunma-yollari-1.jpg

O SAAT ARALIKLARINA DİKKAT!

Yaz aylarında cilt sağlığının korunması için alınması gereken önlemler ve dikkat edilmesi gereken hususlar olduğunu vurgulayan Kökümer, “En az SPF 30 koruma faktörlü güneş kremleri kullanmak, UV ışınlarına karşı cildi korur. Özellikle 10.00-16.00 saatleri arasında güneş ışınlarına direkt maruz kalmaktan kaçının. Şapka, güneş gözlüğü ve uzun kollu giysiler gibi koruyucu kıyafetler giyin. Vücudun nem dengesini korumak için bol su içmek önemlidir” şeklinde konuştu.

gunesin-zararli-etkilerinden-korunma-yollari-2.jpg

Kökümer, “Her cilt tipi farklı olduğundan, cildinize uygun güneş koruyucuları ve nemlendiriciler seçmek önemlidir. Hassas ciltler için parfümsüz ve hipoalerjenik ürünler tercih edilmelidir. Ciltte meydana gelen değişiklikleri düzenli olarak gözlemlemek ve şüpheli durumlarda dermatoloğa başvurmak, erken teşhis açısından önemlidir” ifadelerin kullandı. “Yaz aylarında güneşin zararlı etkilerinden korunmak için bilinçli ve dikkatli davranmak, cilt sağlığınızı korumanın anahtarıdır” diyen Kökümer, “Yukarıda belirtilen önlemleri alarak, güneşin tadını çıkarırken aynı zamanda cilt sağlığınızı da koruyabilirsiniz. Cildinizi korumak, uzun vadede cilt kanseri ve diğer cilt hastalıklarının riskini azaltacaktır” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN