Kayıp şehidin kemikleri 60 yıl sonra bulundu: Törenle toprağa verildi

Kayıp şehidin kemikleri 60 yıl sonra bulundu: Törenle toprağa verildi

Kıbrıs'ta Rum saldırılarında 12 Mayıs 1964'te şehit düşen ve o günden beri kayıp olan Eşref Salih’in kemik kalıntıları, 60 yıl sonra bulunarak KKTC'de askeri törenle toprağa verildi. KKTC bayrakları Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, "60 yıl geçmiş olabilir ama o, bizim yüreğimizdedir. O, bizim gönlümüzdedir. O, bu topraklar için şehit düşmüştür." dedi.

Kıbrıs'ta Rum saldırılarında 12 Mayıs 1964'te şehit düşen ve o tarihten bu yana haber alınamayan Kıbrıs Türkü Eşref Salih’in kemik kalıntıları, 60 yıl sonra bulundu.

9549700.jpg

Kayıp Şahıslar Komitesinin (KŞK) Birleşmiş Milletler (BM) tarafından kontrol edilen ara bölgedeki Truilli köyünde yaptığı kazı çalışmalarında bulunan ve kimlik tespiti yapılan Salih için, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) askeri tören düzenlendi.

9549698.jpg

Tuzla'da gerçekleştirilen askeri törene, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Osman Aytaç, şehidin yakınları ve diğer yetkililer katıldı. Saygı duruşu ve top atışıyla başlayan tören, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam etti. Ardından, şehidin kemik kalıntılarının defni yapıldı.

Şehit Eşref Salih'in tabutundaki Türk ve KKTC bayrakları Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından yakınlarına teslim edildi.

9549701.jpg

Tören sırasında, şehit Eşref Salih'in tabutundaki Türk ve KKTC bayrakları Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından yakınlarına teslim edildi. Törende konuşma yapan Cumhurbaşkanı Tatar, şehit Salih’in anısını yaşatmanın önemine vurgu yaptı. Tatar, "60 yıl geçmiş olabilir ama o, bizim yüreğimizdedir. O, bizim gönlümüzdedir. O, bu topraklar için şehit düşmüştür. O, Rum-Yunan mezaliminin Kıbrıs'ı Yunanistan'a bağlamak için Kıbrıs Türk halkına acımasız saldırıları neticesinde şehit düşen masum bir insanımızdır," ifadelerini kullandı.

9549699.jpg

Konuşmasında, şehit Eşref Salih’e bir kez daha rahmet dileyen Tatar, devletin 60 yıl sonra bile olsa şehidi için gereğini yaptığını belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN