Otomotivde '6 ay 6 bin kilometre' uygulaması uzatıldı

Otomotivde '6 ay 6 bin kilometre' uygulaması uzatıldı

Ticaret Bakanlığı, otomotiv ticaretinde yaşanan spekülatif fiyat artışları ve stokçuluk faaliyetlerini ortadan kaldırmak amacıyla başlattığı "6 ay 6 bin kilometre" kısıtlamasını 1 Ocak 2025'e kadar uzattığını duyurdu.

Ticaret Bakanlığı, otomotiv piyasasında önceki yıl ve geçen yıl yaşanan spekülatif fiyat oluşumları ile stokçuluk faaliyetlerini ortadan kaldırmak gerekçesiyle ilgili uygulamayı yürürlüğe koymuştu. Bu kapsamda, pazarlama ve satış kısıtlaması ile ikinci el motorlu kara taşıtı ticareti yapan yetkili satıcılar ve bireysel satıcılar tarafından motosiklet, otomobil ve arazi taşıtlarının ilk tescil tarihinden itibaren 6 ay ve 6 bin kilometre geçmedikçe doğrudan veya dolaylı olarak pazarlanmaması veya satışı yapılmamasına yönelik düzenlemeler hayata geçirilmişti.

CEZALAR VE YAPTIRIMLAR

Bu düzenlemeye aykırı hareket edenlere ise bugüne kadar yaklaşık 52 milyon TL, ilan kısıtlamasına aykırı hareket edenlere ise yaklaşık 90 milyon TL idari para cezası uygulandı. Bakanlık, yapılan düzenleme ve denetimlerin sonuç verdiğini belirterek, sıfır taşıtların ikinci ele düşürülerek satılması yoluyla haksız kazanç sağlanmasının önüne geçildiğini ve sıfır taşıt arzının artırılarak gerçek ihtiyaç sahiplerinin taşıta ulaşmalarının sağlandığını ifade etti.

1-007.jpg

UZATMA KARARI

Bu doğrultuda, söz konusu kazanımlar göz önünde bulundurularak ilgili düzenlemenin 6 ay süreyle 1 Ocak 2025 tarihine kadar yeniden uzatılmasına karar verildi. Ticaret Bakanlığı, bu düzenlemelerle hem tüketiciler lehine fiyat istikrarını sağlamak hem de sektör yetkilileri için adil ve dengeli bir piyasa yapısı tesis etmek amacıyla çalışmalarını sürdüreceğini açıkladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN