Yapay zeka temelli ön lisans mezunlarına lisansa geçiş imkanı

Yapay zeka temelli ön lisans mezunlarına lisansa geçiş imkanı

Yapay zeka odaklı ön lisans programlarından mezun olan öğrenciler, Dikey Geçiş Sınavı (DGS) aracılığıyla belirli lisans programlarına geçiş yapabilecek. Bu düzenleme, yapay zeka alanında eğitim almış mezunlara lisans seviyesinde eğitimlerine devam etme fırsatı sunacak.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) kapsamında yeni açılan yapay zeka temelli ön lisans programlarından mezun olanların, Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile birçok lisans programına geçiş yapabileceklerini duyurdu.

DİJİTAL DÖNÜŞÜM ELEKTRONİĞİ VE ROBOTİK YAPAY ZEKA

Adayların söz konusu programları tercih ederken bu hususu dikkate almalarında yarar görüldüğü bildirilen açıklamada, yapay zeka temelli ön lisans programları şöyle sıralandı:

"Yapay zeka operatörlüğü, büyük veri analistliği, otonom sistemler teknikerliği, dijital dönüşüm elektroniği, robotik ve yapay zeka, oyun geliştirme ve programlama, bulut bilişim operatörlüğü, imalat yürütme sistemleri (mes operatörü), kurumsal bilişim uzmanlığı, insansız araç teknikerliği, ön-yüz yazılım geliştirme, arka-yüz yazılım geliştirme."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN