Usta oyuncu Aydemir Akbaş'a veda: Ben gittikten yarım saat sonra canını teslim etmiş

Hayatını kaybeden usta oyuncu Aydemir Akbaş için Galatasaray Lisesi'nde uğurlama töreni düzenlendi. Törenle gözyaşlarına hakim olamayan yakın dostu İbrahim Tatlıses, "Bembeyaz bebek gibi bir surat, uzanmış... Sağ elimi sol dizinin üstüne koydum. 'Aydoş ben geldim buradayım' dedim. Ben gittikten yarım saat sonra canını teslim etmiş. Beni mi bekledin Aydemir?" dedi.

Yıllardır kanserle mücadele eden usta oyuncu Aydemir Akbaş, sinsi hastalığa yenik düştü. Akbaş, Şişli'de kaldırıldığı hastanede 88 yaşında vefat etti.

9863824.jpg

Akbaş için bugün kongre üyeliği de yaptığı Galatasaray Lisesi’nde uğurlama töreni düzenlendi. Törene, Sinema Genel Müdürü Birol Güven, Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek, oyuncu Şafak Sezer ve çok sayıda seveni katıldı. Akbaş’ın cenazesine Galatasaray bayrağı sarıldığı görüldü. Törende duygusal anlar da yaşandı.

9871144.jpg

'BEN GİTTİKTEN YARIM SAAT SONRA CANINI TESLİM ETMİŞ'

Törende uzun süre gözyaşı döken İbrahim Tatlıses, şunları söyledi:

"Aydoşum yok... 45 seneye dayanan bir dostluktu bu. Hiçbir dostumdan Aydemir'den gördüğüm dostluğu görmedim. Balığı bana o öğretti. "Et balık kelle onlar yenir elle". O söz ona aitti. Ben de ona kebabı, lahmacunu öğrettim, yedirdim. Ben balık sevmezdim çünkü, onun sayesinde sevdim.

9871146.jpg

Aydemir kimseden para, yardım istemez. Herkesten sevgi bekler. "Aydemir paran var mı? Var, var, var sen kendine bak. Aydemir iyi misin? İyiyim sen kendine bak." Hep böyle derdi. Aydoş'u kaybetmek... Sağ kolumu kaybetmiş gibiyim.

9871146.jpg

Severdim, o da beni severdi. Mekanı cennet olsun inşallah. Son nefesinde beni görmek istediğini hissettim gittim. İçeri girdim. Bembeyaz bebek gibi bir surat, uzanmış... Sağ elimi sol dizinin üstüne koydum. Aydoş ben geldim buradayım dedim. Ben gittikten yarım saat sonra canını teslim etmiş. Beni mi bekledin Aydemir?"

9871145.jpg

'HERKESİN SEVDİĞİ BÜYÜK BİR GALATASARAYLIYI KAYBETTİK'

Törende konuşan Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek, "Hepimizin hafızasında ve alkışlarla karşılandı. İfade ettiği şey şuydu. Hayatımdaki her türlü değerden vazgeçerim ama Galatasaray’dan vazgeçmem. Bu hala hatıralarımızda yaşıyor. Onun için büyük bir Galatasaraylıyı, büyük bir sanatçıyı sinema, tiyatro oyuncusu ve Türkiye’de herkesin sevdiği büyük bir Galatasaraylıyı kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Kendisine Allah’tan rahmet, sevenlerine ailesine sabırlar diliyorum” diye konuştu.

9871147.jpg

'SİNEMA SİNEMA DEDİ SİNEMA İLE DE VEFAT ETTİ'

Oyuncu Şafak Sezer, "Kendisi ile çalışmaktan çok keyif aldığım değerli bir abimdi. Sinema sinema dedi, sinema ile de vefat etti. Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum” şeklinde konuştu.

9871226.jpg

SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Aydemir Akbaş’ın cenaze namazı, Levent Barbaros Hayrettin Paşa Camisi’nde kılındı. Cenaze namazına, İstanbul Valisi Davut Gül, sanatçı İbrahim Tatlıses, oyuncu Şafak Sezer, Mehmet Ali Erbil, Bülent Bilgiç, Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Sinema Genel Müdürü Birol Güven ve sanatçı Candan Erçetin’in yanı sıra çok sayıda seveni ve ünlü isim katıldı.

'USTAYI KAYBETTİK'

Oyuncu Serkan Şengül, "Biz ustayı kaybettik. Değerli bir ağabeyimizi kaybettik. Son sahneyi de herhalde beraber çekmiştik. Türk sineması değerini kaybetti. İyi ki onu tanımışım. İyi ki onunla filmler çekmişim. Çok eğlenceli birisiydi. Mekanı cennet olsun. Yattığı cennet olsun" diye konuştu.

'ÖRNEK BİR KİMLİKTİ'

Cenaze törenine katılan oyuncu Gani Rüzgar Şavata ise, "Basın medyası bu insanı tanıyor biliyor. Sinemadan ve tiyatroya geldi. Usta bir kalemdi. Usta bir yönetmen, usta bir yazardı. Örnek bir insandı ahlakı ve edebiyle. Aynı zamanda paralelinde sporu da götürdü. Sporu da taşıdı. Galatasaray’ın fanatiğiydi ama bütün sporu da severdi. Aslında Türkiye sporunun da öncüsüydü. Varını yoğunu sanat için harcayan ve onuru ve şerefiyle yaşayan bir insandı. Örnek bir kimlikti" dedi.

Akbaş’ın cenazesi kılınan cenaze namazının ardından Feriköy Mezarlığı’nda toprağa verildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN