İzmirliler müjde! 18 yıldır atıl durumdaydı, o hat yenileniyor: Projeye sonunda onay geldi

İzmirliler müjde! 18 yıldır atıl durumdaydı, o hat yenileniyor: Projeye sonunda onay geldi

İzmirlilere müjdeli haber geldi! O belediye duyurdu, 18 yıldır atıl durumdaki o hat yenileniyor! Tarihi doku korunarak yeniden turizme kazandırılacak. Projeye sonunda onay geldi...

İzmir'in yıllar önce taşıma amaçlı inşa edilen tren hattı onarıma giriyor. Yeni projenin müjdesini o ilçenin belediye başkanı verdi.

Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, 2006 yılından beri atıl durumda olan Buca tren yolu hattı için hazırlanan yenileme projesinde önemli bir revizyona gidileceğini açıkladı. Buca’nın ünlü razaki üzümünü Avrupa’ya ulaştırmak amacıyla 1872 yılında Levantenler tarafından inşa edilen bu tarihi tren hattı, yaklaşık 40 bin metrekarelik alanı kapsıyor. Hattın yeniden turizme kazandırılması ve tarihi dokunun korunması hedefleniyor.

MEVCUT PROJE YENİDEN ELE ALINIYOR

‘Bizi geçmişe götüren tren rayları’

Buca Belediyesi’ne ait bu alan, önceki dönemde ihale edilmiş ve çalışmalar başlatılmıştı. Ancak 31 Mart 2024 seçimlerinde Buca Belediye Başkanı olarak seçilen Görkem Duman, projeyi yeniden gözden geçireceklerini duyurdu. Duman, “Buca’mızın turizmi adına yapılan birçok proje ve çalışma var. Tren yolu hattı üzerindeki çalışma da bunlardan biri. İhalesi geçen yıl yapılmış ve firma çalışmalara başlamıştı. Ancak bu çalışmaların tam ortasında ‘bizi geçmişe götüren tren rayları’ bulunuyor. İhalede onaylanan projeyi inceliyoruz. Kanun ve yönetmelikler çerçevesinde tarihsel anlamda bütüncül bir açıdan bakarak projeyi nasıl düzenleyeceğimizi değerlendiriyoruz. Bu çalışmalarımızın ardından yasal çerçevede projeyi yeniden tasarlayacağız. Hem kentin güncel beklenti ve ihtiyaçlarını karşılayacak hem de tarihi dokumuzu olabildiğince koruyacak şekilde projemizi yenileyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN